idezojelek

Athina is kommentelt

Békesi László minapi Facebook-bejegyzése ismét a pénzember feldúlt állapotáról árulkodik.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Marjai János

Éppen négy esztendeje, hogy Békesi László, a Horn-kormány egykori pénzügyminisztere egy HVG-interjúban azt fejtegette, Orbán Viktor kormánya még a módszeres robbantásoktól sem riadna vissza, hogy hatalomban maradhasson. „Néhány robbantás után a Fidesz hívei könyörögnének a szükségállapotért” – magyarázta idvezült hévvel, mintegy igazolva a róla kialakult képet, miszerint nem állt kétszer sorba, amikor az észt osztogatták. A hatalom akár el is halaszthatná a választást, tette hozzá ingerülten, igaz, erre csak akkor lenne szüksége, ha erős ellenzék állna vele szemben, nem ilyen szerencsétlen gyülekezet.

Békesi minapi Facebook-bejegyzése ismét a pénzember feldúlt állapotáról árulkodik. Azt írja, miközben egyre gyakrabban találkozik a „csapataink harcban állnak!” kezdetű ellenzéki szövegekkel, szerencsétlenek nem az ellenséggel, hanem egymással csatáznak. A vezénylő tábornok (nem írja ki a bomlott generális nevét) megosztja a rendelkezésére álló erőket, így a döntő ütközetre való felkészülés helyett egymást gyöngíti a sok marha. Sajnos a haditanács tagjaiból hiányzik az eltökéltség, hogy elzavarja a parancsnokot. De beszélhet ezeknek az ember…

Nem fogják elhinni, ki a Békesi-bejegyzés első kommentelője. De bizony, hogy Németh Athina! „A megszokott tűpontos írás. Köszönet érte” – lelkendezik Korózs Lajos nagyszerű asszonya. Sőt! Maga Kaltenbach Jenő leharcolt ombudsman is véleményezi Békesi kirohanását. „Abszolút egyetértek a helyzet leírással és a javasolt terápiával” – írja Jenő, aki majd mindennap szózatot intéz a nemzethez. Többnyire ijesztő ökörségeket.

Békesi, Athina meg a Jenő – kemény csapat. (A Tóth Ottó nem volt ott.)

Borítókép: Békesi László közgazdász, volt pénzügyminiszter (Fotó: MTI/Marjai János)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.