idezojelek

Öngól

Bizony a cselvetés, az ármánykodás gyakran a visszájára fordul, öngóllá lesz.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

„Hogyan van az, hogy pont akkor nyertünk a legjobban, amikor mindenki összeállt ellenünk?” – tette föl a költői kérdést Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap, a kormánypártok választási győzelmének éjszakáján. És tényleg: nyertek 2010-ben még a régi, kétfordulós rendszerben, nyertek 2014-ben, amikor önállóan hívták ki őket az ellenzéki pártok, nyertek 2018-ban is, amikor részleges összefogással álltak szemben – ám a legparádésabb siker kétségkívül most született.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 Most, amikor az ellenzéki pártok összeálltak ellenük. Ezt mindenképp tanulmányoznunk kell, mondta a kormányfő. „Ha nem sikerül választ találni, meg kell kérdezni a Jóistentől, hogyan van ez.”

Orbán Viktor szerint akkora győzelmet arattak, hogy még a Holdról is látszik a győzelem mértéke, de Brüsszelből egészen biztosan. Mindezt úgy, hogy óriási nemzetközi erőközpontok és szervezetek mozdultak meg, amelyeknek le kell vonniuk a tanulságot: kidobott pénz volt minden fillér, amit a magyarországi baloldalnak adtak. „Úgy tűnik, hogy a magyar baloldal volt Gyuri bácsi életének legrosszabb befektetése, tizenkét éve csak viszi a pénzt” – fogalmazott a kormányfő.

Bizony a cselvetés, az ármánykodás gyakran a visszájára fordul, öngóllá lesz. A méltatlanul megtámadott ember viszont szimpátiát ébreszt a választóban. Minél aljasabb a támadás, annál nagyobbat. Igaz­ságérzet is lakozik bennünk. Furcsa szerzet a választó.

Borítókép: baloldali nagygyűlés (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.