időjárás 17°C Apollónia 2022. július 7.
logo

Csak fújja a magáét

Pilhál György
2022.05.17. 05:59 2022.05.17. 09:17
Csak fújja a magáét

Kicsit megkésve ugyan, de Dés László, a liberális értelmiség muzikális ikonja is elmondta, mennyire rosszul döntött a magyarság, amikor április harmadikán a moslékszextett helyett a kormánypártokra voksolt. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, szaxofonművész minap a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Drágabolgár úr mikrofonja előtt leplezte le az Orbán-rendszer csalárd gyakorlatát. Azt, hogy míg a Kádár-korszakban hátulgombolós gyerekként kezelték a választókat, addig a piszok Fidesz komplett hülyének nézi az embereket. És eddig sajnos úgy tűnik, hogy joggal, tette hozzá bánatosan a szaxofonvirtuóz, aki szerint a magyar emberek egyszerűen nem tudnak demokratikusan gondolkodni, pedig épp ideje lenne már változtatni ezen. Őt egyébként személy szerint nem igazán érdekli, hogy milyen struktúrában folytatja munkáját a kormányzat, ennél sokkal fontosabb kérdésnek tartja, hogy végre egyértelművé tegyék: Magyarország melyik irányzathoz akar tartozni „a demokráciákhoz vagy a kipcsakokhoz, a türk tanácshoz és a többi állatsághoz”.

Hogy mit szól az „állatsághoz” sorolt türk tanács – pontos nevén Türk Államok Szervezete (Azerbajdzsán, Kazahsztán, Kirgizisztán, Üzbegisztán, Törökország) – a muzsikus-elemző sajátos minősítéséhez, arról egyelőre nem tudunk. Csak reméljük, hogy nem vesznek egy kalap alá bennünket, kétkezi magyarokat a Magyarországon affektáló liberális toleranciabajnokkal, aki tanult zenész létére sem tud ránk hangolódni.

Ha a muzsikus beszólása és a jó modor közötti különbséget szaxofonozni tudnám, én lennék a Dés.

Borítókép: Dés László (Fotó: MTI/Czimbal Gyula)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.