idezojelek

Űr marad utána

Stummer János alvezér is kilépett a Jobbikból, miután az elnökválasztáson alulmaradt a másik anyaszomorítóval, Jakab Péterrel szemben.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

„A mai napon kiléptem a Jobbik Magyarországért Mozgalomból […], világos politikai alternatívát kínáltam a Jobbik kongresszusi küldötteinek, többségük azonban nemet mondott az általam javasolt hazafias politikára és szervezeti megújulásra” – írta megrendítő szózatában Stummer János alvezér, miután az elnökválasztáson alulmaradt a másik anyaszomorítóval, Jakab Péterrel szemben.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miattunk percig se aggódj, János, mi túl fogjuk élni. Végül is te sem panaszkodhatsz, szép, mozgalmas, demagóg pályát hagysz magad mögött. Emlékszem, te voltál az a furfangos legény, aki a „tévészékház-látogatás” legforróbb perceiben kilopóztál a dohányzófolyosóra és megnyomtad a tűzjelzőt; hadd szóljon, hadd legyen nagyobb a káosz! Meg az a lánglelkű szónok is te voltál, aki vidéki rendezvényeken rendre megígérted: a Jobbik győzelme után nyomban új alkotmányt és új büntető törvénykönyvet írtok, és azonnal börtönbe vetitek a teljes Orbán-kormányt. Hadd ne soroljam… Hát most nem jött össze, János, de próbáld a dolog jó oldalát nézni! Mostantól pél­dául nem kell hazudoznod, elmebeteg ökörségeket nyilatkoznod. Nem kell majd kínosan hebegned-habognod, mint múltkor a köztévében, amikor arról kérdeztek, hogyan sikerült ekkora kanyart csinálnotok a párttal, miért borultatok a leépült habzóborász karjaiba. Látni is rossz volt, ahogyan sápadtan, ugráló ádámcsutkával épületes baromságokat makogtál a kamerába. Csak a szűk műsoridő mentett meg… (Sose hittem volna, hogy egyszer még megsajnálok egy megélhetési kisnyilast.) Hogy mi lesz nélküled a Jobbikkal? Máma már nem szakad tovább.

Borítókép: Stummer János és Jakab Péter (Fotó: Békés Megyei Hírlap/Bencsik Ádám)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.