Eleonóra 2024. február 21.
logo

Űr marad utána

Pilhál György
2022.05.11. 05:59 2022.05.11. 10:50
Űr marad utána

„A mai napon kiléptem a Jobbik Magyarországért Mozgalomból […], világos politikai alternatívát kínáltam a Jobbik kongresszusi küldötteinek, többségük azonban nemet mondott az általam javasolt hazafias politikára és szervezeti megújulásra” – írta megrendítő szózatában Stummer János alvezér, miután az elnökválasztáson alulmaradt a másik anyaszomorítóval, Jakab Péterrel szemben.

Miattunk percig se aggódj, János, mi túl fogjuk élni. Végül is te sem panaszkodhatsz, szép, mozgalmas, demagóg pályát hagysz magad mögött. Emlékszem, te voltál az a furfangos legény, aki a „tévészékház-látogatás” legforróbb perceiben kilopóztál a dohányzófolyosóra és megnyomtad a tűzjelzőt; hadd szóljon, hadd legyen nagyobb a káosz! Meg az a lánglelkű szónok is te voltál, aki vidéki rendezvényeken rendre megígérted: a Jobbik győzelme után nyomban új alkotmányt és új büntető törvénykönyvet írtok, és azonnal börtönbe vetitek a teljes Orbán-kormányt. Hadd ne soroljam… Hát most nem jött össze, János, de próbáld a dolog jó oldalát nézni! Mostantól pél­dául nem kell hazudoznod, elmebeteg ökörségeket nyilatkoznod. Nem kell majd kínosan hebegned-habognod, mint múltkor a köztévében, amikor arról kérdeztek, hogyan sikerült ekkora kanyart csinálnotok a párttal, miért borultatok a leépült habzóborász karjaiba. Látni is rossz volt, ahogyan sápadtan, ugráló ádámcsutkával épületes baromságokat makogtál a kamerába. Csak a szűk műsoridő mentett meg… (Sose hittem volna, hogy egyszer még megsajnálok egy megélhetési kisnyilast.) Hogy mi lesz nélküled a Jobbikkal? Máma már nem szakad tovább.

Borítókép: Stummer János és Jakab Péter (Fotó: Békés Megyei Hírlap/Bencsik Ádám)

Parizer és pártorgia

Pofa kell ám ahhoz, méghozzá tenyérbemászó, hogy ne csupán megtűrj a pártodban egy potenciális erőszaktevőt, de még jópofizz is vele – miközben tudod, hogy meg akarta gyalázni az alelnököd szerelmét.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.