idezojelek

A gumiszobából jelenti

Bartus László (Amerikai Népszava) betegünk minapi kórlapjából idézek. Nem könnyű Bartusnak lenni a negyedik kétharmad után.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

A Mandiner.hu régi, bevett szokása, hogy elmebeteg szerzők orvosért kiáltó írásaiból szemléz – Bartus László (Amerikai Népszava) cikkeivel sűrűn találkozhatunk a portálon. Betegünk minapi kórlapjából idézek: „Csak idő kérdése, hogy az egész rohadt Orbán-rezsim mikor szakad teljes súlyával a magyarokra, és mikor kezdhetik élvezni annak gyümölcseit, amit úgy szeretnek: az antiszemita, fasiszta és náci diktatúrát, a kirekesztő gyűlölködést, a jogfosztásokat, a jogállamiság és az alkotmányosság hiányát.”
Refrén: demokratikus úton leválthatatlan Orbán fasiszta rendszere.

Hogy honnan szerzi napi „ismereteit” a tengeren túl élő szerző, nem tudni, mindenesetre leleplezőnek szánt sorai szellemi járókeretért kiáltanak. Az indulatos cikkekből mindössze a hiteles források hiányoznak, ezeket tenyérbemászó gorombaságokkal és vágyvezérelt ökörségekkel szokta kiváltani a bősz nyelvezetű szerző. Szinte minden írása előtt „lefesti” a magyar viszonyokat: fasizmus tombol az orbáni diktatúrában, ahol eltörölték a demokratikus alkotmányt, államosították a tudományt, az ellenzéki pártokat kilóra megvették stb.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy gumiszobát érő Bartus-körmondat, kizárólag erős idegrendszerűeknek: „Akik egy vezért választanak, akik egy antiszemita ideológiára épülő, kirekesztő, gyűlölködő, jogtipró államot, fasiszta és náci diktatúrát választanak, azok ezzel választották mindazt, ami ezzel jár: a rabságot, a megaláztatást, a jogaik lábbal tiprását, a szabadság egyre nagyobb hiá­nyát, a csődöt, a szegénységet, a hazugságokat, a gyűlölködést, végül pedig mint mentsvárat, a háborút, a vért és a halált.”

Nem könnyű Bartusnak lenni a negyedik kétharmad után.

Borítókép: Bartus László (Forrás: Facebook) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.