időjárás 17°C Ferenc 2023. október 4.
logo

A gumiszobából jelenti

Pilhál György
2022.08.04. 05:59 2022.08.04. 10:14
A gumiszobából jelenti

A Mandiner.hu régi, bevett szokása, hogy elmebeteg szerzők orvosért kiáltó írásaiból szemléz – Bartus László (Amerikai Népszava) cikkeivel sűrűn találkozhatunk a portálon. Betegünk minapi kórlapjából idézek: „Csak idő kérdése, hogy az egész rohadt Orbán-rezsim mikor szakad teljes súlyával a magyarokra, és mikor kezdhetik élvezni annak gyümölcseit, amit úgy szeretnek: az antiszemita, fasiszta és náci diktatúrát, a kirekesztő gyűlölködést, a jogfosztásokat, a jogállamiság és az alkotmányosság hiányát.”
Refrén: demokratikus úton leválthatatlan Orbán fasiszta rendszere.

Hogy honnan szerzi napi „ismereteit” a tengeren túl élő szerző, nem tudni, mindenesetre leleplezőnek szánt sorai szellemi járókeretért kiáltanak. Az indulatos cikkekből mindössze a hiteles források hiányoznak, ezeket tenyérbemászó gorombaságokkal és vágyvezérelt ökörségekkel szokta kiváltani a bősz nyelvezetű szerző. Szinte minden írása előtt „lefesti” a magyar viszonyokat: fasizmus tombol az orbáni diktatúrában, ahol eltörölték a demokratikus alkotmányt, államosították a tudományt, az ellenzéki pártokat kilóra megvették stb.

Egy gumiszobát érő Bartus-körmondat, kizárólag erős idegrendszerűeknek: „Akik egy vezért választanak, akik egy antiszemita ideológiára épülő, kirekesztő, gyűlölködő, jogtipró államot, fasiszta és náci diktatúrát választanak, azok ezzel választották mindazt, ami ezzel jár: a rabságot, a megaláztatást, a jogaik lábbal tiprását, a szabadság egyre nagyobb hiá­nyát, a csődöt, a szegénységet, a hazugságokat, a gyűlölködést, végül pedig mint mentsvárat, a háborút, a vért és a halált.”

Nem könnyű Bartusnak lenni a negyedik kétharmad után.

Borítókép: Bartus László (Forrás: Facebook) 

Bartus László még jobban kiakadt

Bartus László teljesen kiakadt, amiért az MNO hírt adott arról, hogy éppen nem látja értelmét a munkájának. Hosszú írásban fejti ki véleményét. Csúnya szavakat is használ.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.