időjárás 10°C Aurél 2023. október 5.
logo

Pofonok jó helyre

Pilhál György
2022.08.06. 06:58 2022.08.08. 20:05
Pofonok jó helyre

Bár feltűnően aktív a közösségi oldalán Gréczy Zsolt, a hozzászólásokat olvasgatva úgy tűnik, nem tud kimászni önkezével alkotott bezártságából. Amióta egyszemélyes szexuális botrányba keveredett a DK-politikus, nincs olyan kritikai megjegyzése, ami ne hullana vissza rá. (Ráadásul többnyire épületes marhaságokkal áll elő…) Minap például a miniszterelnök alvó ügynökének nevezte Márki-Zay Pétert, aki szerinte a 2022-es kampányban minden mondatával a Fideszt szolgálta, megrendelést teljesített. „Az az ember szólal meg újra, aki a neki köszönhető brutális vereség után már felajánlkozott Orbánnak, hogy tessék őt használni” – írja Gréczy elemző, aki szerint ha egy ellenzéki politikus az összeomlás küszöbén a gyurcsányozásban próbál pozíciót fogni, az Orbán embere. (Az előzmény is érdekes: a bukott miniszterelnök-jelölt Márki-Zay nemrég kijelentette: Gréczy főnöke, Gyurcsány Ferenc valójában nem is akart kormányváltást. Milyen ember az ilyen?)

Miközben kijelenthetjük, hogy minden pofon jó helyre megy, a kommentekből azért tisztán kiviláglik: a többség Márki-Zay oldalán áll. (Ha másért nem, mert az addig őt „kapitányozó” Gyurcsány-felekezet április harmadikán, a nagy zakó estéjén még arra sem méltatta, hogy együtt szégyenkezzen vele a műjégpálya pódiumán. Hányinger.)

Megjegyzem, Gréczy sem állt kétszer sorba, amikor az észt porciózták. Ménkű szitkozódása közben elszólja magát: „(Márki-Zay) minden idők legnagyobb fideszes kétharmadának felelőse!” Ami ugye annyi tesz, hogy – szemben a szajkózott DK-vádakkal – a Fidesz–KDNP mégsem csalta el a választást, mégsem törvénytelen az Orbán-kormány…

Vajon mit szól a Gréczy-bakihoz Gyurcsány? Ja, ő készülődik.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője és Gréczy Zsolt, a DK képviselője az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2019. szeptember 18-án (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.