időjárás 21°C Amália 2022. október 7.
logo

Batka az úton

Pilhál György
2022.09.15. 05:59 2022.09.15. 11:51
Batka az úton

Amikor ezeket a sorokat írom, még nem tudni, ott lesz-e a mai Kormányinfón Batka Zoltán, a Népszava újságírója. (Egy ideje Batka képviseli a lapot a tájékoztatón – melegítőben, baseballsapkában szokott üldögélni az öltönyös, nyakkendős Gulyás miniszterrel szemközt.) Ez azért lesz érdekes, mert kiderül, van-e annyi bátorság ebben a Batkában, hogy emberek között mutatkozzon azok után, ami kiderült róla. Még vasárnap ragadtatta el magát, amikor (az I. kerületi választási bukásukra reagálva) azt írta: „A Fidesz egy sunyi, rohadt ellenség […], a Fideszben nem ellenfelet, hanem ellenséget kell látni.” Trombitás Kristóf jobboldali publicista erre a közösségi oldalán megjegyezte, Batka legalább nem rejti véka alá a gondolatait, miszerint a jobboldaliaknak sortűz, neki pedig akasztás jár, és bemutatta Batka hozzá írt korábbi kommentjét. A dialógus Trombitás egy másik kommentelőnek szóló megjegyzésével indult, amelyben kifejtette: a bolsik szívesen akasztanának, de ha lehet, a piszkos melót másra bízzák, mert ahhoz gyávák. Batka így válaszolt: „Mindent a maga idejében, Kristóf. Az ilyen elkényeztetett pubikkal szemben, mint te, én nem riadok vissza a kétkezi munkától sem.”

Világos. Batka Zoltán, a Népszava (korábban a Népszabadság) újságírója, ha eljön az ideje, szívesen felakasztja Trombitás Kristófot.

Gyalázkodott a baloldali újságíró

Batka Zoltán, a Népszava újságírója szerint a Fideszben nem ellenfelet, hanem ellenséget kell látni, akivel szemben csak háborús politikának van értelme.

Szamuely Tibor népbiztos (korábban Népszava-újságíró) egyik programbeszéd-részlete jut az eszembe: „Aki azt akarja, hogy visszatérjen a régi uralom, azt kíméletlenül fel kell akasztani. […] A vértől nem kell félni. Hatalmassá fog tenni bennünket a vér. A vér lesz az, mely az igazi kommünvilághoz elvezet minket.” Batka megtalálta az utat.

Borítókép: Batka Zoltán az ATV műsorában (Fotó: YouTube/ ATV Magyarország)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.