Selyemzsinórt kapott Márki-Zay Péter az Amerikai Népszavától

Védhetetlennek tartja Márki-Zay Péter hazugságait az Amerikai Népszava. A baloldali lap szerint a hódmezővásárhelyi polgármester azzal, hogy nem számol el, és hazudik a kampánypénzeiről, az egész ellenzéket járatja le, hiszen közös miniszterelnök-jelölt volt, emiatt bocsánatot kellene kérnie és vissza kellene vonulnia a közéletből.

Forrás: nepszava.us2022. 09. 13. 11:12
null
20220806 Budapest Tüntetést szervezett a Demokráciát, Jogállamot, Kormányváltást elnevezésű civil csoportosulás Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet képen: képen: Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke, Hódmezővásárhely polgármestere Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márki-Zay Péternek egyrészt el kellene számolnia az MMM pénzeivel a senki által nem átlátható főkönyv mutogatása helyett, be kellene fejeznie a hazudozást, bocsánatot kellene kérnie és vissza kellene vonulnia a közéletből – olvasható egy Amerikai Népszava felületén megjelent tegnapi cikkben. A baloldali lap szerint Márki-Zay hazugságai védhetetlenek, és ezekkel a teljes ellenzéket is lejáratja. 

A cikkben bemutatják azt a videós összeállítást, 

amely feketén-fehéren bizonyítja, hogy Márki-Zay Péter hazudott, több mindennel megsértette a kampányfinanszírozásra vonatkozó törvényeket, amiért őt egyértelműen felelősségre kellene vonni.

A hazugság lényege, hogy Márki-Zay még májusban azt nyilatkozta, hogy „volt egy MMM-s számla, ami a központi kampány működtetését szolgálta”. Ez az állítás áll szemben Márki-Zay Péternek azzal a későbbi kijelentésével, hogy az MMM nem vett részt a kampányfinanszírozásban – foglalta össze a kialakult helyzetet a lap. 

Felhívták a figyelmet arra is, hogy Márki-Zay Péter azt is elárulta, mire költötték a pénzt: jelölteket támogattak belőle, kiadványokra költöttek és a kampány egyéb költségeit fizették, köztük a telefonos kampányokat.

Ez maga a kampányfinanszírozás – tisztázta az Amerikai Népszava. 

Szerintük Márki-Zay nem számolt el a kampánypénzekkel, és az arcán is egyértelműen látszik, hogy hazudik. 

Ettől kezdve ez az ember egy kamu. Most már ne beszéljen Orbánról, a Fideszről, a korrupcióról, ne játssza meg, mintha egy demokratikus politikus lenne, hanem csak az el nem számolt pénzről beszéljen, a hazudozásait fejezze be, tegye ki azokat az „utolsó kampányszámlákat”, amelyeket az amerikai pénzből fizetett ki, és árulja már el, legyen szíves (méghozzá tételesen), mire költötte el az Amerikából kapott több száz millió forintot. Hol a pénz? Most már csak erről beszéljen, a többiről való hablatyolás hiteltelen – fogalmaztak. 

A cikk végén szolidan 

tolvajnak nevezik az egykori közös miniszterelnök-jelöltet, 

aki egyébként is 

egy dilettáns törvénysértő hülye, aki azt sem tudta, hogy a mozgalmával nem működtetheti és pénzelheti a központi kampányt.

Borítókép: Márki-Zay Péter

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.