idezojelek

Csak a röhej tört ki

A nyolcvan­nyolc esztendős Gáti Karcsi bácsi nem először nevetteti meg a magyar publikumot.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Színes hír. Orbán Viktor politikája hamarosan egy lapon lesz emlegethető ­Horthy Miklóséval és Kádár Jánoséval, ugyanis a magyar miniszterelnököt hatalomvágy vezérli, és szélsőségesen jobbra fordult – közölte a Budapest Fórum közönségével Charles Gati Amerikába szakadt megmondóember. (A zajos eseményt a Magyarországról állítólag elüldözött és beszántott Közép-európai Egyetem budapesti épületében tartották.) A nyolcvan­nyolc esztendős Gáti Karcsi bácsi nem először nevetteti meg a magyar publikumot. Első sikerét egy vele készített interjúval aratta még 2012-ben. A riporteri kérdésre – Hogyan lehetne megbuktatni Orbán Viktort? – a szakértőt alakító Karcsi bácsi több változatot is felsorolt (csak a legjópofábbakat említem): IMF- és EU-kölcsön hiányában az ország gazdasága legatyásodik, százezres tüntetések jönnek, az Orbán–Matolcsy párost lemondatják, majd az új kormány munkába állít néhány igazi szakembert, például Bokros Lajost. Ha így sem bukik a kabinet, közölte Karcsi bá sejtelmesen, akkor kitör a polgárháború…

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

De csak a röhej tört ki. Ráadásul néhány héttel később jött az első sokszázezres békemenet (később még egy, meg még sok…)
Azon is jót derültünk, amikor Mr. Gati arról szavalt: Amerikában Orbán Viktor kormányát hiteltelennek tartják. Mintha nem tudná, mi sem vagyunk nagy véleménnyel az ottani élcsapatról. Sőt, mi már 1956 óta tele vagyunk fenntartásokkal, amikor a „szabadság zászlóshajója”, bár mást ígért, hagyta elsüllyedni a segítséget kérő, parányi magyar ladikot a ménkű szovjet tengeren. De az nem volt annyira vicces.

Borítókép: Charles Gati a DK budapesti konferenciáján 2014. december 19-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
BORBÉLY ZSOLT ATTILA avatarja
BORBÉLY ZSOLT ATTILA

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.