idezojelek

Beszédes csend

Karácsony Gergely egy darabig kényszeresen motyogott mindenfélét, majd – alkalmas megoldás híján – idvezült vigyorgásba kezdett.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
2022. 11. 25. 5:59
Fotó: Soós Lajos

A Fővárosi Közgyűlés minapi közmeghallgatására senki sem volt kíváncsi, sem élőben, sem online formában. A főpolgármesteren, a képviselőkön és az alkalmazottakon kívül teremtett lélek sem ment el az eseményre. 

Ilyen sem a Demszky-érában, sem Tarlós István főpolgármestersége alatt nem fordult még elő. Nem véletlen, hogy az eseményt celebráló Karácsony Gergely kibillent a ritmusából. 

Darabig kényszeresen motyogott mindenfélét, majd – alkalmas megoldás híján – idvezült vigyorgásba kezdett.

Persze, miért is jött volna el bárki – fordulhatott meg Karácsony fejé­ben –, hiszen nem is olyan régen, október közepén ő maga tartott egy remek értékelést az eltelt esztendők tapasztalatairól. 

Mit lehetne még azok után kérdezni… Miket is mondott? 

„Az elmúlt három évben a fővárosi cégek dolgozóival közösen a legnehezebb pillanatokban, a járvány, az áremelkedések és a kormányzati bosszúpolitika közepette is biztosítottuk a város működését. Sőt folyamatosan fejlesztettünk, hamarosan befejezzük a Lánchíd, a Blaha Lujza tér és a 3-as metró felújítását. Stb.”

És nem dőlt össze fölötte a tetőszerkezet…

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

(Mondjuk arról nem szólt, hogy késlekedése miatt ötmilliárd forinttal drágább lett a Lánchíd felújítása, s évente egymilliárd forintot buknak a budapestiek a BKV reklámtenderén. Meg arról sem, hogy a Lánchíd, a Blaha Lujza tér és a Széna tér felújítása úgy lett drágább, hogy mindegyik esetben csökkent a műszaki tartalom – további részletek a biciklisávok közé beszorult lila fejű autósoktól.)

A közmeghallgatásból közhallgatás lett. Beszédes csend.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester a főváros első Idősek Információs Pontjának megnyitóján a Városháza épületében 2022. június 7-én
(Fotó: MTI/Soós Lajos)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Szembeszállni a sátánnal

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.