időjárás 12°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

Leárnyékolt szövegek

Pilhál György
2023.02.02. 05:59 2023.02.02. 08:36
Leárnyékolt szövegek

Videóüzenetet intézett a nemzethez a köztársaság emléknapja alkalmából a minap Dobrev Klára árnyékminiszterelnök, szemkilövőhegyi lakos. Fehérek közt egy füllentős európai. Ütősre tervezett szózatából idézek: „Hetvenhét évvel ezelőtt Magyarország kikiáltotta a második köztársaságot. Ez a nagyszerű esemény azonban csak rövid életű szabadságot hozott […], mert a kommunista diktatúra pár év alatt kiüresítette, névlegessé tette a köztársaság intézményeit.” Klára asszonyt elkeseríti, hogy az elmúlt tizenkét évben megismétlődni látszik a történelem. Újra egyetlen párt és annak vezére akarja rákényszeríteni akaratát a magyar emberekre. „Ismét megszállták a köztársaság független intézményeit, ismét korlátlan és leválthatatlan hatalmat építettek” – állapítja meg az árnyékasszony, aki azonban biztos abban, hogy a köztársaság szellemét addig nem ölhetik meg, amíg a magyarok őrzik az igazi szabadság emlékét. „Annak emlékét, amikor úgy döntöttek […], a saját kezükbe veszik a sorsuk irányítását.”

Meséljen, hogyan döntöttek a magyar emberek, Klárika? Emlékszik a négyszer kétharmadra? A DK nagyasszonya nem először mond épületes marhaságokat. Pár napja a budapesti gettó felszabadulásának évfordulóján is szenvedélyes bejegyzést tett közzé, azt javasolta: „Soha többé rasszizmust!” Ezzel természetesen egyetértünk, csak az nem világos, hogy ebben az esetben a DK miért ölel a keblére olyan pártot, amelynek tagjai zsidólistáznak, judapesteznek meg Duna-parti cipőkbe köpködnek? Meg az sem egészen tiszta, hogy Klárika miért egy zsidóktól lenyúlt rózsadombi villából nyomja ezt a gettós szöveget.

A brüsszeli korrupciós trükkökről is lesz Dobrev-szózat?

Borítókép: Dobrev Klára (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.