idezojelek

A kormány miatt drágul

Esetleg megint ki kellene tenni az adománygyűjtő ládikákat, mint a választások előtt.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Soós Lajos

Hogy ne csak a budapesti biciklisávok közé beszorult lila fejű autósok anyázzanak, hamarosan a BKV-járatok utasai is bekapcsolódhatnak a kórusba – szeptembertől 450 forintba kerül a vonaljegy. Pedig tavaly decemberben még azzal tréfálkozott Karácsony Gergely, hogy „az apa férfi, a benzinár nő, a vonaljegy marad 350 forint”, most viszont már azt magyarázza a főpolgármester, meg kell emelniük a vonaljegyek árát, „hogy a bérletekét ne kelljen, és biztonságban legyen a budapesti közösségi közlekedés”. A nóta a régi: a kormányzati megszorítások Budapest működőképességét veszélyeztetik.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kormányzati megszorítások”… Ezt a kifejezést Karigeri már trónra kerülésének első évében elpufogtatta. Akkor, amikor a hármas metró beígért klímaberendezései helyett – a „kormányzati megszorításokra” hivatkozva – ivókutakat adott át néhány állomáson. Pedig akkor még nyilván volt valamennyi a Tarlós István által örökül hagyott százmilliárdokból. (Egy évvel korábban az akkor még csak főpolgármester-aspiráns cimborái hőmérővel a kezükben vigyorogtak a tévékamerákba a hármas metró egyik kocsijában; szaunához „öltözve”, különféle táblákkal – például „Tarlós-szauna” – követelték a metróvonal haladéktalan klimatizálását. Karigeri látványosan kijelentette: városvezetőként azonmód véget vet ennek az áldatlan állapotnak.)

„Kormányzati megszorítások”… A félszáz tanácsadónak nem volt frappánsabb ötlete? Esetleg megint ki kellene tenni az adománygyűjtő ládikákat, mint a választások előtt. Nyilván most is összejönne egy félmilliárdos gyorssegély a lelkes adományozóktól. Egyszer már bevált.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester és Tömör Miklós, a Város és folyó egyesület (Valyo) projektmenedzsere a megnyílt pesti alsó rakpart kapcsán tartott sajtótájékoztató után a Jane Haining rakparton 2023. június 17-én. (Forrás: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.