idezojelek

Ferinek is beszólt

Nagymellényű politikusoknak eddig sem volt híján a Momentum.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
2023. 07. 18. 4:58

Nagymellényű politikusoknak eddig sem volt híján a Momentum. Gondoljunk csak a magát államférfiként aposztrofáló Gelencsér Ferencre vagy a kétségbeejtő Fekete-Győr Andrásra, aki pár éve bicepszét feszegetve vonult be az Origó szerkesztőségébe. Esetleg a snájdig Hajnal Miklós „közgazdászra”, aki glaszékesztyűben szokott kordont bontani a karmelita kolostornál. Legújabban bizonyos Kele János igyekszik felzárkózni a befutott anyaszomorítók mellé. Erős Facebook-bejegyzésekkel operál a momentumos nagylegény. Orbán Viktor évértékelője kapcsán pél­dául nemes egyszerűséggel lelókupecezte Magyarország miniszterelnökét. Nemrég meg, miután az Országgyűlés megszavazta a köznevelési törvény módosítását, ezt írta: „A legnagyobb árulások, a leggusztustalanabb cselekedetek sora ma újabb fejezettel bővült: a parlament 136 bátor droidja igent nyomott a pedagógusok elleni bosszútörvényre.” Pár napja arról tájékoztatta híveit, „a budapestiek nem kérnek azokból a fröccsöntött, trottyos gatyás téeszelnökökből, akikkel a Fidesz elöntötte az országot”. A csökönyös karriervágy kihozta a Jankóban lappangó előembert.
Legfrissebb bejegyzése szellemi látlelet. Azt nehezményezi, hogy a szemkilövőhegyi házaspár nem vett részt a pride-ülepriszáláson. „A Momentummal ellentétben nemhogy saját kamiont nem indítottak, csupán egyetlen zászlóval képviseltették magukat. […] Vajon az értékrendjükbe nem fér bele az LMBTQ-közösség melletti nyílt, határozott kiállás, vagy attól félnek, hogy a szavazóik nem tolerálnák ezt?” (Emlékszem, Kádár idején az embert retorziók érték a munkahelyén, ha nem vett részt a május elsejei felvonuláson.)
Láriferi magyarázkodását még nem olvastam.

Borítókép: Kele János, a Momentum elnökségi tagja (Forrás: Facebook)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Pillanatképek a tébolyult Európából

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Így kell harcolni Magyar Péter ellen

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gonosz Hook kapitány

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.