idezojelek

Szabadstrandokat!

Ha a demagógia fájna, Molnár Zsolt harsányan ordítana.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
2023. 07. 17. 4:57
Fotó: Soós Lajos

A kánikula demagógiával fűszerezve még elviselhetetlenebb. (Csak edzett szervezetűeknek ajánlom az MSZP pártigazgatójának a Balaton melletti települések vezetőihez címzett minapi levelét.) Azt kéri Molnár Zsolt a tóparti polgármesterektől, tegyék díjmentessé a fizetős strandokat: „Rengeteg más lehetőség van a szükséges bevételek beszedésére, nem a magyar családok megsarcolása a legjobb megoldás erre.” Balatonfüreden pél­dául kizárólag fizetős strandok vannak – magyarázza Molnár –, annak dacára, hogy ez az egyik legjobban finanszírozott önkormányzat a Balaton-parton. (Ebből kiindulva Budapesten lehetne ingyenes a parkolás – Karancslapujtőn is ingyenes, pedig ott sokkal kisebb a bevétel…)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben jelenleg negyvennyolc szabadstrand várja tavasztól őszig a balatoni nyaralókat, a szociálisan érzékeny MSZP azt szeretné, hogy a jelenleg fizetős helyeken se kérjenek belépőjegyet. (Hogy aztán az ingyenessé tett strandokon ki felügyelne a rendre, ki gondoskodna a WC-k tisztaságáról, a biztonságról, az orvosi és vízi ügyeletről, a szemétgyűjtésről, -elszállításról, ki nyírná emberléptékűre a „méhlegelős” gyepet stb., az nem derül ki a javaslatból.)
Ha a demagógia fájna, Molnár Zsolt harsányan ordítana.
Az a helyzet, hogy a Balaton-környék immáron nem a Kádár-kor lerobbant látlelete – a magyar turizmus motorja lett. A szemünk előtt épül-szépül a part, egymásba érnek a szállodák, éttermek, szórakozóhelyek, rekordméretű a vendégsereg. Ráadásul ez Európa egyik legbiztonságosabb üdülőkörzete.
A hajánál fogva előrángatott szabadstrand-visítozás mögött szimpla proli irigység lapul.

Borítókép: Molnár Zsolt, az MSZP képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. május 23-án (Forrás: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.