idezojelek

Sorost fényezi

Az SZDSZ-alapító egy végtelenített körmondatban sorolja fel a szamaritánus jótevőt alakító spekuláns hervadhatatlan érdemeit.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Köszönet Soros Györgynek címmel írt könnyfakasztónak szánt cikket a Hvg.hu-ra Horn Gábor. Az SZDSZ-alapító egy végtelenített körmondatban sorolja fel a szamaritánus jótevőt alakító spekuláns hervadhatatlan érdemeit. Csontig, ahogy kell… (Legutóbb Vásárhelyi Mária vadliberális dalnoktól olvastam hasonló hozsannát, szerinte Magyarország demokratikus átalakulását az elmúlt században senki sem támogatta oly bőke­zűen, mint a jóságos Gyuri bácsi, aki egyenesen a Biblia parancsának engedelmeskedik.) Horn egyébként mérgében írhatta a cikkét, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója bosszantotta fel, aki azt találta mondani a minap: „Messze vagyunk még attól, hogy az utolsó Soros-katona is elhagyja Magyarországot.”

Soros ájult magasztalása a kétkezi olvasót viszont bosszantja. „Ti, szélsőliberálisok tényleg sokat köszönhettek Gyuri bácsinak – írja egyikük –. Évtizedek óta finanszírozza nektek a playboy-életmódot a módszeres hazaárulásért cserébe. Ráadásul ti adtátok el a nemzet vagyonát, iparát, mezőgazdaságát nyugati cégeknek. 2010-re kifosztottátok az országot!”

Egy másik arra emlékeztet, 

Horn Gábor volt az, aki pártja országlásakor kijelentette, neki fontosabb, hogy mi lesz az SZDSZ-szel, mint hogy mi lesz az országgal.

Én Csurka István Soros-portréjának hiszek: „A rendszerváltás előestéjén hazalátogató, jótékonykodó Soros már az összeomlás utáni világra gondolt, úgy spekulált, a nélkülöző magyarságot fillérekkel le lehet kenyerezni. Azért hozta a pénzt, hogy ne legyen forradalom, a rendszerváltás ne járjon elszámoltatással.” Jól spekulált.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Horn Gábor (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.