Soros György jelenléte nem vész el, csak átalakul

A Nyílt Társadalom Alapítványok aktivitása aligha fog csökkenni a transzatlanti világban – vélekedett ifjabb Lomnici Zoltán.

Magyar Nemzet
Forrás: Origó2023. 08. 16. 10:31
null
SWITZERLAND-ECONOMY-DIPLOMACY-BANKING-DAVOS Fotó: FABRICE COFFRINI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Leányvállalataikon keresztül a Nyílt Társadalom Alapítványok itt maradnak Budapesten. Soros György jelenléte tehát nem vész el, csak átalakul – hívta fel a figyelmet az Origónak nyilatkozva ifjabb Lomnici Zoltán. A Századvég Alapítvány tanácsadója úgy véli, hogy az Európai Unió intézményi világa és fontos politikai szereplői már kiépítették a maguk hosszabb távú kapcsolatait a „civil” szervezetekkel, vagy éppen most partnerségeket alakítanak ki, de itt már inkább 

„finomhangolás” történik, hogy leküzdjék a hatalmi egyensúlyhiányokat, és még hatékonyabbá tegyék a gépezetet 

– mutatott rá. Az alkotmányjogász szerint a teljes képhez ugyanakkor hozzátartozik, hogy a Soros-alapítványok Ukrajnában, Moldovában, Kirgizisztánban és a Nyugat-Balkánon továbbra is  jelen lesznek. Ezen felül pedig fontos számukra az ázsiai, illetve a posztszovjet térség, valamint Afrika is.

De az sem elhanyagolható, hogy Soros Györgynek és a hozzá közel álló érdekeltségeknek megnőtt a befolyása az unió intézményeiben. Különösen igaz ez annak annak fényében, hogy jövőre az EU-ban és az Egyesült Államokban is választások lesznek. Éppen ezért 

a Nyílt Társadalom Alapítványok aktivitása aligha fog csökkenni a transzatlanti világban

 – húzta alá.

A Magyar Nemzet mai cikkében rámutatott, hogy nem fogja túlzottan megviselni anyagilag Soros György egyes magyarországi embereit, hogy a tőzsdespekuláns állítólag részben kivonul az európai programjainak finanszírozásából. Sokan ugyanis már beépültek azokra a helyekre, ahol az adófizetők pénzén is megélnek, miközben befolyásolhatják a hazai politikát, például a fővárosi önkormányzatba Karácsony Gergely közvetlen tanácsadóiként.

Borítókép: Soros György (Fotó: Fabrice Coffrini)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.