idezojelek

Ha nem tetszik, nem közlik

Állítólag minálunk dühöng a cenzúra és tiporják lábbal a sajtószabadságot.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Interjút készített a Politico a közelmúltban Novák Katalinnal. Ám a beszélgetés nem jelent meg, ugyanis az államfő válaszai nem nyerték el a brüsszeli portál tetszését. – Nehéz elfogadni ezt a fajta liberalizmust – rea­gált a parlagi tempóra a köztársasági elnök minap egy másik interjúban.

Nem vagyunk meglepve.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három esztendeje, 2020 novemberében Orbán Viktor járt hason­lóan, amikor a hazánkat mószeroló Soros György írására kívánt reagálni a spekuláns cikkét megjelentető Project Syndicate hasábjain. A magát a „világ véleményoldalának” nevező portál szerint azonban Orbán Viktor válasza nem felelt meg a Project Syndicate „sztenderdjeinek” – a válaszcikk végül a miniszterelnök Facebook-oldalán jelent meg. (Soros egyebek közt azt írta hazánkról és Lengyelországról, hogy annak vezetői, bár tisztában vannak azzal, hogy példátlan módon sértik meg a jogállamisági normákat, eszük ágában nincs megfizetni ennek a következményeit. A magyar miniszterelnök viszont azt fejtegette, Soros az, aki sokak szemében kétes eszközökkel jutott mesés vagyonához, s bár nem kockáztatná meg „gazdasági bűnözőnek” nevezni, aggasztónak tartja a spekuláns nemzetközi ténykedéseit.) Évekkel korábban a Welt am Sonntag német portálnak is „gondjai voltak” a magyar kormányfő nyilatkozatával. A szerkesztők nem találták „elég érdekesnek” az Orbán Viktorral és bajor kollégájával, Horst Seehoferrel készített páros interjút, ezért utólag szerettek volna „igazítani” az anyagon (persze egyik fél sem járult hozzá a módosításához).

Az egész azért érdekes, mert állítólag minálunk dühöng a cenzúra és tiporják lábbal a sajtószabadságot.

Borítókép: Novák Katalin (Fotó: MTI/Sándor-palota)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Magyar Péter nagy hibát követett el

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Élnek, mint (Gulyás) Marci Hevesen

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

A magyar érdek a legfontosabb

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Az elbeszélési módok és a valóság

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.