Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Újra a ringben

Pilhál György
2023.11.29. 04:59
Újra a ringben

Juhász Péterről, a hajdani Együtt felekezet elnökéről legutóbb akkor hallottunk, amikor az elbukott 2018-as országgyűlési választás után (0,66 százalék) tarhálás keretében összekalapozta az államnak visszajáró 150 millió forintos kampánytámogatást.

Az aktív drogkedvelőként is jegyzett politikus legutolsó nyilatkozatában arról kesergett, semmi értelmét nem látja, hogy tovább erőlködjön.

(Itt jegyzem meg, a sokoldalú kendermagos korábban mozgalmat, megmozdulásokat is szervezett a marihuána legalizálásáért. Egy ízben odáig ment, hogy azt követelte: a kormány azonnal állítsa le a drograzziákat a diszkókban.) Pár éve, amikor a TV2 riportere a Budán bérelt, panorámás luxuslakása előtt interjút készített a legendás füvésszel, a búsuló Juhász arról panaszkodott, csupán a barátai támogatásának köszönheti, hogy ki tud jönni hó végéig. (Borostás ábrázatát mutatta – vastag bőr volt rajta –, lám, még borotvára sem futja, sőt a rajta lévő inget is kölcsönbe kapta…) Eközben a bulvár arról cikkezett, hogy Juhász rászoruló a nyavalygása dacára luxusautókkal jár, rongyot ráz, a nyárutót pedig a napfényes Riviérán töltötte.) 

A riport végén a panaszkodó ember a kamera elé tolta a bankszámlaszámát: ide kéretik adakozni.

Az egész onnan jutott az eszembe, hogy hír érkezett: a dacos füvészember újra ringbe száll: polgármesterjelöltként indul az V. kerületben. A Tűzfalcsoport pedig azt írja, hogy Juhász az elmúlt években sem búsult, szoros elvtársi kapcsolatot ápolt a négymilliárd forintnyi külföldi támogatással trükköző Bajnai Gordon-féle DatAdattal. Egy brancs.

Borítókép: Juhász Ferenc baloldali aktivista (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.