Juhász Péter továbbra is külföldi cégeknek küldheti a követői adatait

A Párbeszéd bukott elnöke folytathatja követői adatainak kiadását. Juhász Péter ismeretterjesztő videók készítéséhez kéri fel anyagi támogatásra a szimpatizánsait, az adatkezelését számos külföldi vállalat kezeli, többek között a magyar közéletben hírhedt DatAdat is.

Forrás: Tűzfalcsoport2023. 11. 27. 13:47
Juhász Péter
Budapest, 2017. március 15. Juhász Péter, az Együtt elnöke sajtótájékoztatót tart A bíróság döntött: lehet sípot osztani, lehet sípolni! címmel Budapesten, az Astoriánál 2017. március 15-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Változatlanul kapcsolatban áll Juhász Péter a DatAdattal, és az Action Networkhöz küldi a követői adatait – adta hírül a Tűzfalcsoport. A bukott politikus egy pénzgyűjtő platformon, a Patreonon keresztül igyekszik magának pénzügyi forrást összegyűjteni saját videós tartalmak segítségével. Juhász Péter itt úgynevezett tényfeltáró és ismeretterjesztő videók készítéséhez kéri fel anyagi támogatásra saját Patreon-oldala olvasóit, akik így a „mecénásai” lehetnek.  

Emellett aki a Juhászpéter.eu oldalon feliratkozik a bukott politikus hírlevelére, meglehetősen szerteágazó céghálóval találkozhat az adatkezelésben: van itt észt, osztrák, több amerikai, de írországi szervezet is. 

Ezekből különösen érdekes lehet a DatAdat-cégcsoport tallinni és bécsi részlege, illetve az Action Network nevű donációs felület,

ahol baloldali tüntetések kapcsán adományokat gyűjtöttek az általuk státustörvénynek bélyegzett jogszabály-módosításra hivatkozva, de a 2022-es baloldali összefogás szervezésében is aktív felületnek bizonyult.

Az Action Networkön a honlapon elérhető információk szerint bárki lehet szervező ingyenes fiók létrehozásával, ám ezt később megcáfolják, amikor deklarálják: „Az Action Network csak progresszív egyének, szervezetek és jelöltek számára nyitott.” A platform hasonló szoftverrel működik, mint amit az Obama-kampány 2008-ban és 2012-ben használt az e-mail- és mobillisták összeállításához és kezeléséhez.

Amint más aktivisták kitöltik a szervező által közzétett űrlapokat, feliratkoznak a szervező e-mail- és/vagy mobillistájára. A platform beépített tömeges levelező- és mobil sms-küldő eszközének segítségével a szervezők bármikor kapcsolatba léphetnek az aktivisták listájával, és a listán szereplő adatokat le is tölthetik!

– ismertette a blog a rendszer működésének a lényegét.

 

Karácsonyig vezetnek a szálak

Az Action Network integrálja az ActBlue (amerikai nonprofit technológiai szervezet, amely lehetővé teszi baloldali beállítottságú nonprofit szervezeteknek, demokrata jelölteknek és progresszív csoportoknak, hogy az interneten pénzt gyűjtsenek egyéni adományozóktól online adománygyűjtő szoftverek biztosításával), valamint a Stripe és a WePay online fizetési szolgáltatót az adományozási rendszerébe.

Mindkét szervezet érintett a választások előtt Magyarországra érkező, a Karácsony Gergely bizalmasának tekinthető Korányi Dávid-féle gyanús amerikai kampánypénzek ügyében. Az Action Network volt egészen konkrétan az a weboldal, amely lebuktatta Korányiékat, 

hiszen ott derült ki, hogy csupán 11 adományt érkezett be hozzájuk, és mégis sikerült négymilliárd forinttal megtámogatniuk a baloldal kampányát 

(a korábban hangoztatott ezres nagyságrendű mikroadományok helyett) – mutatott rá a blog, majd hozzátették: erre a felületre hivatkozott a dollárbaloldal színe-java, hogy itt gyűjtötték Amerikában a magyarországi kampányra szánt pénzeket.

Érdekes módon kiderült, hogy ez a szervezet infrastrukturális támogatást nyújt olyan kormányellenes szervezeteknek, amelyek rendre tüntetéseket, utcai megmozdulásokat szerveznek.

 

Német cégekkel a magyar kormány ellen

A Milla Egyesület elnöke, Juhász Péter, valamint Dénes Balázs, a Társaság a Szabadságjogokért akkori elnöke volt a Szegedi Politológus Hallgatók Egyesületének vendége 2012. november 20-án a Tisza Lajos krt. 76. alatti Kaptár Pubban, ahol a sajtóról, a szólásszabadságról és az állampolgári tudatosságról is folyt az eszmecsere.

A párosítás nem véletlen, hiszen Juhász és Dénes a jelenleg kényszertörlés alatt lévő Szabad Média Nonprofit Kft.-ben tulajdonostársak is voltak.

Dénes Balázs azóta az Európai Polgári Szabadságjogi Unió (Civil Liberties Union for Europe, röviden: Liberties) ügyvezető igazgatója. A honlapjuk szerint a csapatuk emberi jogi és kommunikációs szakértőkből áll. Mint írják, szorosan együttműködnek brüsszeli és 18 uniós országban működő taghálózatukkal. Berlinben vannak bejegyezve, és Brüsszelben is jelen vannak.

Neve onnan is ismerős lehet, hogy egy 2018-ban a Jerusalem Post által közzétett hangfelvétel tanúsága szerint bevallotta: 

német hátterű magyarországi cégeken keresztül gyakorolna nyomást a magyar kormányra.

Ezt olyan gyárak, cégek segítségével lehetne megtenni, mint amilyen a Mercedes, az Audi és a Bosch. Dénes elmondta azt is, hogy át akarják venni a jogvédelem ügyét az Európai Uniótól. – Az emberi jogi NGO-knak kellene felügyelnie minden állami intézményt – közölte a korábban az Együtt elnökével, Juhász Péterrel közösen a drogliberalizációért is síkra szálló Liberties-vezető.

 

Borítókép: Juhász Péter (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.