idezojelek

A cenzúra árnyékában

A Gyurcsány-korszak elhibázott OPNI-bezárásának egyik velünk élő mementója.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Mirkó István

El sem tudom képzelni, miket írna cikkeiben az SZDSZ-ből itt felejtett Gusztos István, ha a munkásságát nem korlátozná annyira az orbáni diktatúrával járó kíméletlen cenzúra. Most például csak annyit tudott belecsempészni a Hírklikk-dolgozatába, hogy a magyar kormány tökéletesen gátlástalan, amorális bűnszervezet, s munkásságának minden eleme hülyeség, hazugság, rágalom és uszítás. 

A visszafogott kirohanást ezúttal egy, a kormány megbízásából készült társadalmi célú reklám váltotta ki („Mondjunk nemet a kötelező migránsbefogadásra, Zelenszkij háborús pénzelésére, Soros genderpropagandájára!” stb.). „Talán föl kell készülnünk arra is – ironizál a szerző –, hogy »Brüsszel«-ellenes tüntetések lesznek. […] Talán »békemenet« vonul majd óvodák, iskolák elé, hogy »megvédjék« a gyermekeket a gendertől, a nemváltó műtétektől.”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A diktatúrával dacoló Gusztosnak egyébként mély meggyőződése, hogy a nép nevében leplezi le a kormányzatot, amelyet nácinyilas, Horthy-fasiszta, klerikális-irredenta, antieurópai, putyinista szélhámosok vezetnek. Orbán Viktor csapata ugyanis a magyar történelem legrosszabb tradícióit használja föl, hiszen befogadták a csurkista, nyilas eszmeiséget. Hősünk nemrég azon akadt ki, hogy a Honvédelmi Minisztérium is megemlékezett a százezer magyar áldozatot követelő doni tragédiáról. „Áldozatokat, köztük bűnösöket hősöknek mondani önáltató és nemzethülyítő gazemberség” – tájékoztatott a mértékadó történésszé lett Gusztos. Mindazonáltal nem szabad haragudnunk szegényre, hiszen maga is áldozat szegény. 

A Gyurcsány-korszak elhibázott OPNI-bezárásának egyik velünk élő mementója. Lipót-árva.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.