idezojelek

Jenő a régi

A magyarok nem eléggé európai mentalitásán mereng a Párbeszéd államfőjelöltje, Kaltenbach Jenő.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Marjai János

A magyarok nem eléggé európai mentalitásán mereng a Párbeszéd államfőjelöltje, Kaltenbach Jenő. „Eltűnődve ennek a népnek a mentalitásán, amely olyannyira eltér a környező szláv, germán világtól, óhatatlanul el lehet jutni odáig, hogy utolsó volt a népvándorlásban, és máig sem érkezett meg igazán Európába” – írja a közösségi oldalán.

És ő ennek a nemzetnek akar az államfője lenni…

Azért ehhez ábrázat kell. Sőt pofa.

A liberális ideológiához kapcsolódó személyiségzavar egyik legmarkánsabb tünete, hogy a beteg – esetünkben Jenő – iránytűnek gondolja magát. Fölkent ápoltunk kiváló példa erre. (Engem valamiért A tanú Bástya elvtársára emlékeztet a hajdani ombudsman: „Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység.”)

Megjegyzem, rég nem hallottunk a néprajzkutatóvá nemesedett Kaltenbach Jenőről. (Nem mintha hiányzott volna.) Legutóbb a mérhetetlen Párbeszéd frakcióvezetőjeként üldögélt a Fővárosi Közgyűlésben, majd túlpörgött Facebook-huszárként kóstolgatta a nemzeti oldalt. Egy ízben azon kesergett, mennyire rossz a közérzet és a közhangulat az országban. Szerinte azért, mert az ország elitje folyamatosan vagy hazudik, vagy az emberek „szétszálazásával” múlatja az idejét. Ennél is nagyobb baj – írta –, hogy a Fidesz-hatalom túlságosan konszolidált, folyamatosan nyeri a választásokat, annak ellenére, hogy a tényleges teljesítménye igen szerény. Hogy miért baj, ha egy hatalom konszolidált, az nem derült ki. Ahogyan az sem, mihez képest szerény a kormányzat teljesítménye. A választóknak és a hitelminősítőknek speciel tetszik.

Most meg ezzel a népvándorló dumával ajánlgatja magát államfőnek. Egy jobb kocsmából kizavarnák.

Borítókép: Kaltenbach Jenő (Fotó: MTI)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.