idezojelek

Lemázolták Tímeát

Jé, errefelé sem kedvelik Szabó Tímeát? (Költői kérdés.)

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Unalomig ismert a rémtörténet: a Római-parton a lakók többszöri kezdeményezése ellenére sem épült védőgát, holott a kampányban sok más mellett ezt is megígérte a Karácsony Gergely, Kiss László, Szabó Tímea trió (a főpolgármester, a kerületvezér és a körzet parlamenti képviselője). Így aztán pár hónapja, a Duna magas vízállása idején az itt élők, ahogy szokták, maguk szervezték meg a védekezést; töltötték, lapátolták, cipelték a homokzsákokat. Miközben a megáradt folyón önfeledten gondolázó Karigeri – helyettese, Tüttő Kata társaságában – látványos fényképeket posztolgatott a Facebookon. Legjobban azon akadtak ki az itteniek, hogy egyetlen hivatalosság sem látogatott ki az árvízi terepre.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minap viszont váratlanul egy önkormányzati furgon állt meg a part melletti betonkerítésnél. Két marcona férfi szállt ki a kocsiból ecsettel, festékes vödörrel, s néhány röpke perc alatt eltüntették a falra mázolt haragos feliratot: „Szabó Tímea lakóparkja”.

Aztán, ahogy jöttek, elmentek.

Jé, errefelé sem kedvelik Szabó Tímeát? (Költői kérdés.) Másfél éve, amikor a kerületvezetés örvendezve bejelentette, hogy ötven év után újra megnyitják a római-parti plázst, Szabó honanya bikinis fotóval csalogatta a fürdőzőket. Csupán azt felejtette el megemlíteni, hogy nagyobb esőzések után a Fővárosi Csatornázási Művek szivattyútelepe a strandtól pár utcával feljebb emberi ürülékkel kevert szennyvizet ereszt a folyóba. Vagyis az önfeledt fürdőzők ilyenkor egyfajta turmixolt folyóvízben lubickolhatnak.
Jó szimatúak szerint ekkor fogalmazódhatott meg a Szabó Tímea lakópark elnevezés.

Borítókép: Szabó Tímea (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Szembeszállni a sátánnal

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.