idezojelek

Erkölcsi tartás

Molnár érdekes figura. Ifjúként szkinhedek társaságában láthattuk – például Göncz kifütyülésénél –, csak aztán keveredett rossz társaságba.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
2024. 03. 06. 4:59
Fotó: Szigetváry Zsolt

Befolyással üzérkedés gyanúja miatt Molnár Zsolt MSZP-s honatya mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta a Központi Nyomozó Főügyészség. 2019 elején a BKV közbeszerzési eljárást indított a telephelyeinek informatikai üzemeltetési és fejlesztési szolgáltatására; az eljárásra egy kft. tett ajánlatot. Baja Ferenc szocialista politikus, egykori miniszter pár hónapra rá találkozott egy, a társasággal kapcsolatban álló, „jelentős befolyású” férfival, akitől – tendernyerés esetére – harmincmillió forintot kért. Értesülvén a találkáról, Molnár Zsolt megkérte Baját, neki is kérjen már pénzt – negyvenmilliót – a befolyásos embertől, cserébe ő se támadja meg a szerződést. Miután a kft. elnyerte a tendert, a gyanú szerint Molnár megkapta a negyvenmilliót, ez pedig, ugye, társtettesként elkövetett befolyással üzérkedés. A szocialista ember természetesen visszautasította a vádat: hallatlan, ő nem fogadott el semmiféle kenőpénzt, koholt vádak alapján próbálják besározni.

Dehogy vádolom én Molnár honatyát! Hiszen épp egy nappal korábban mondta el pártja és önnön ide kapcsolódó ars poeticáját a Népszavában: „Az ellenzéki pártok választói azt várják tőlünk, hogy egy olyan alternatívát kínáljunk számukra, amely közös morális értéken alapul, hiszen bár különfélék vagyunk, a közös fegyverünk az erkölcsi tartás.” Szocialista becsszóra!

Molnár érdekes figura. Ifjúként szkinhedek társaságában láthattuk – például Göncz kifütyülésénél –, csak aztán keveredett rossz társaságba.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Borítókép: Molnár Zsolt (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.