idezojelek

Egy intellektuális pont

Nem először igazolódik be Orbán Viktor előrejelzése: a politikai jókedvről mindig az ellenzék gondoskodik.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Vajda János

Vidám felütéssel nyitotta meg a DK kampányát Gyurcsány pártvezér. Kijelentette, a magyar politikai valóságban ma egyetlen intellektuálisan, politikailag, emberileg biztos pont létezik, az pedig a Demokratikus Koalíció. Magyarország azért nem találja helyét ebben az új világban, mert a jelenlegi kormány nem tud mit kezdeni ezzel a fajta realitással.

Nem először igazolódik be Orbán Viktor előrejelzése: a politikai jókedvről mindig az ellenzék gondoskodik.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meg azt is mondta Gyurcsány, hogy a mai korban mindaz, ami együtt tartotta a világot – hit, vallás, egyház, hétköznapi erkölcsök –, szétesett. Csakhogy a DK egy felelősséget vállaló szolidáris, szabad, nyugatos világnak akar a része lenni, és Magyarországot itt kívánja tartani. Győzelmük esetén „történelmi értelemben” fognak kormányozni, merthogy felismerték az igazságot. „Egyetlenegy erős, meghatározó politikai erő van, ezek mi vagyunk” – szavalta Láriferi.

Jut eszembe, a 2006-os kampányban is mondott már hasonlókat az űzött tekintetű ember: „Van egy ország, van egy ember, van egy program!” Mintha hallottunk volna már ilyesmit: „Ein Volk, ein Reich, ein Führer!” (Egy nép, egy birodalom, egy vezér!) Azt is egy bomlott ember szavalta.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.