idezojelek

Teflon az ábrázaton

Gyurcsány Ferenc is reagált az orosz ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij halálhírére

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Gyurcsány Ferenc is reagált az orosz ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij halálhírére. „Putyin megölte ellenfelét, az orosz elnök gyilkos. (…) Arcpirító szégyen, hogy a mai magyar kormány egy gyilkos szörnyeteg barátjává szegődött, annak kitartottja, kézben tartott ügynöke lett. (…) Ha tudni akarjátok, hogy milyen egy gyilkos barátjának lenni, kérdezzétek meg a magyar kormányfőt!”
(Egy kommentelő: „Ugyan, Feri, te simán kezet fogtál már gyilkosokkal. Például Kádárral, Apró Antallal. Utóbbinak az unokáját is elvetted, sőt beköltöztél a vérdíjként kapott villájába.”)
Nem igazán értem Láriferit. Orbán Viktor talán meghívta Putyint a házába vacsorázni? Vagy kutyát ajándékozott az orosz elnöknek? Esetleg flörtbe hajló szenvedéllyel nézett Vlagyimir szemébe? Arra viszont határozottan emlékszem, hogy a DK-elnök bő évtizede még önfeledten rajongott az orosz elnökért. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Önmaga számolt be annak idején a Putyin iránti szenvedélyes vonzódásáról. Ugyan ki ne hallott volna az orosz vezér Apró-villában tett, Totó kutyával színesített családias látogatásáról? A kedélyes vizitet pillanatra sem árnyékolta be a pártállami múlt vagy a morális aggály. A habzóborász később arról tájékoztatta Putyint, hogy gyermekeit okvetlenül meg fogja taníttatni oroszul. Miferink még a 2009-es bukása után is kapott moszkvai meghívást.

Azóta sok vizet leeresztettek a lopott Apró-villa úszómedencéjéből…

Gyurcsány ma már gyilkosnak nevezi Vlagyimir Putyint, Orbán Viktort pedig az orosz elnök barátjának. Hogy mi minek nevezzük Gyurcsányt, azt nem bírná el a nyomdafesték.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc pártelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció budapesti születésnapi rendezvényén 2023. október 22-én (Fotó: Hegedüs Róbert/MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.