idezojelek

Teflon az ábrázaton

Gyurcsány Ferenc is reagált az orosz ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij halálhírére

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Gyurcsány Ferenc is reagált az orosz ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij halálhírére. „Putyin megölte ellenfelét, az orosz elnök gyilkos. (…) Arcpirító szégyen, hogy a mai magyar kormány egy gyilkos szörnyeteg barátjává szegődött, annak kitartottja, kézben tartott ügynöke lett. (…) Ha tudni akarjátok, hogy milyen egy gyilkos barátjának lenni, kérdezzétek meg a magyar kormányfőt!”
(Egy kommentelő: „Ugyan, Feri, te simán kezet fogtál már gyilkosokkal. Például Kádárral, Apró Antallal. Utóbbinak az unokáját is elvetted, sőt beköltöztél a vérdíjként kapott villájába.”)
Nem igazán értem Láriferit. Orbán Viktor talán meghívta Putyint a házába vacsorázni? Vagy kutyát ajándékozott az orosz elnöknek? Esetleg flörtbe hajló szenvedéllyel nézett Vlagyimir szemébe? Arra viszont határozottan emlékszem, hogy a DK-elnök bő évtizede még önfeledten rajongott az orosz elnökért. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Önmaga számolt be annak idején a Putyin iránti szenvedélyes vonzódásáról. Ugyan ki ne hallott volna az orosz vezér Apró-villában tett, Totó kutyával színesített családias látogatásáról? A kedélyes vizitet pillanatra sem árnyékolta be a pártállami múlt vagy a morális aggály. A habzóborász később arról tájékoztatta Putyint, hogy gyermekeit okvetlenül meg fogja taníttatni oroszul. Miferink még a 2009-es bukása után is kapott moszkvai meghívást.

Azóta sok vizet leeresztettek a lopott Apró-villa úszómedencéjéből…

Gyurcsány ma már gyilkosnak nevezi Vlagyimir Putyint, Orbán Viktort pedig az orosz elnök barátjának. Hogy mi minek nevezzük Gyurcsányt, azt nem bírná el a nyomdafesték.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc pártelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció budapesti születésnapi rendezvényén 2023. október 22-én (Fotó: Hegedüs Róbert/MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Tizenkét héttel később

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Kik követik Magyar Pétert?

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Ezek bizony mindig ugyanazok!

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

„Az árulónak ne bocsáss meg soha”

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.