idezojelek

Árvizelő Havas

„Mindenből az alja: a dzsentrivilágból a pöffeszkedő úrhatnám, a proletárdiktatúrából az irigy proli, a libsiből a nyáladzó gőg.”

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

A Havas Henrikről készített portréírások lappangó veszélye, hogy empatikusabb szerző előbb-utóbb önmagán is pöffeszkedő, proli jegyeket észlel. A szakmai elfekvőben heverő „Tanár úrnak” roppant erős a kisugárzása – aki tőle idéz, vitázik vele, az könnyen a szemüvegszár-rágcsáló ember nyelvezeti és problémamegoldó nívóján találja magát. (Ezt előrebocsátva vágok bele a legfrissebb Havas-bejegyzés elemzésébe.)

Megmondóemberünk ezúttal két magyar politikus, Orbán Viktor és Antall József árvízhez való viszonyát magyarázza. Íme: „Tényleg csak egy gondolatkísérlet, de próbáljuk elképzelni, hogy két magyar miniszterelnök közelít a gáthoz! Az egyik Orbán Viktor, a másik egy úr.”

Körülbelül ennyi.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A lecsupaszított üzenet tüskéje ordít: itt van ez a nyúlgátakon mászkáló, sárban dagonyázó, gumicsizmás Orbán Viktor, vessük össze a Nyugaton is jegyzett, vasalt, finom, néhai Antall Józseffel. Tessék választani, bunkó magyarok! Na ugye! (Sugallja ezt az a Havas Henrik, aki az Antall-éra során végig teli szájjal ótvarolta a rendszerváltó MDF-kormányt és nagybeteg miniszterelnökét.)

Kíváncsi lennék, ha Orbán Viktor nem lett volna ott a gáton, akkor miről szólna a Havas „árvízi jegyzete”?

A jelek szerint a kommentelők sincsenek kibékülve „Tanár úr” gondolataival: „Henrik, te pöffeszkedő előember! Te akarod megítélni, hogy ki az úr, ki nem. A lódobogás kihallatszik a szádból!” Egy másik hozzászóló Havas személyiségének összetevőit sorolja: „Mindenből az alja: a dzsentrivilágból a pöffeszkedő úrhatnám, a proletárdiktatúrából az irigy proli, a libsiből a nyáladzó gőg.” Stimmel.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Sakk! Ideje észbe kapni

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Donald Trumpot lelövik, ugye?

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Terrorháború új szakaszban

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

A kulturális megmaradás luxusa

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.