idezojelek

Kötcsei öklendezők

Így megy ez, lassan másfél évtizede: hőbörgés, ordítozás, Majdan-vágyak – Fidesz-kétharmad.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Illyés Tibor

Hőbörögni csak kell valamiért! A helyszín változhat, de a hőbörgés örök. Harcos ellenzéki tudja, hol a helye. Minap a somogyi Kötcsén, a Fidesz-pikniken. Transzparens a bejárat előtt: „Magyarország diktatúra”.

Diktatúra? Zúghat a Mocskos Fidesz! meg az Orbán, takarodj!, ezért még soha senkit nem vitt el a nagy fekete autó. Pedig hogy reménykednek ebben, hisz akkor lehetne szaladni Brüsszelig, Strasbourgig vagy a CNN-hez: íme, a magyar demokrácia!

 Erre mi van? Készséges rendőrök biztosítják, hogy a háborgók gond nélkül randalírozhassanak „a sajtószabadságot lábbal tipró Orbán-rezsim” ellen. (A bejárat előtti tömegből ordító előember él az alkalommal: „Megpusztultok hamarosan!”.)
Így megy ez, lassan másfél évtizede: hőbörgés, ordítozás, Majdan-vágyak – Fidesz-kétharmad. A gatyadizájneres Magyar Péter bejegyzése: „A magyar állam nem működik, de Orbán Viktor ezt már nem érzékeli. A saját emberei teljesen elszigetelik a valóságtól.” Valamit mégiscsak kell nyomni az örökös zakók miatt dühöngő szponzoroknak. (Hack Péter egykori szabad demokrata pontosan fogalmazott: „Az alaptétellel van a probléma, innen az erőlködés. A többség nem érzi, hogy olyan ez az ország, mint amilyennek néhányan láttatni akarják. A kormánynak komoly támogatottsága van, az emberek zöme pedig törvényességet akar. Az anarchiát azok csinálják, akik azt szeretnék, később tőlük kérjék: Legyen már vége ennek! Mármint annak, amit ők, anarchisták szítottak.”) Az ember szinte sajnálja a nekivörösödött kötcsei öklendezőket.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az unió átfogó reformra szorul

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gyűlölet visszakúszott Európába

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Putyin az új Hitler? (1. rész)

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Százezrek a romok alatt

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.