idezojelek

Pressman a magasból

Önérzetes magyar ember sok más mellett azért is szorít Trump győzelméért, hogy végre búcsút inthessen Mr. Pressmannek.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Hegedüs Róbert

Továbbra sem bír magával az USA-helytartót alakító David Pressman nagykövet. A túlmozgásos diplomata a CEU Demokrácia Intézet, a Political Capital és a fővárosi önkormányzat (pazar trió!) közösen rendezett Budapest Fórumán leplezte le a magyarországi állapotokat. Előadásából megtudtuk, Washingtonban egyre többen kérdezgetik: hazánk demokrácia-e még? Ennek kapcsán felidézte a Szuverenitásvédelmi Hivatal tevékenységét, amely első vizsgálataival „a demokrácia két pillérét, a szabad sajtót és a civil társadalmat vette célba”.

Miközben odaát – a demokrácia őshazájában – a republikánus elnökjelöltet vették célba. Fegyverrel. Kétszer is.

Az Egyesült Államoknak kezd elege lenni az Orbán-kormányból, tájékoztatta ájult hallgatóságát Mr. Pressman, aki határozott választ ígért. Mint mondta, nem fogják tétlenül nézni a magyar vezetésnek a nyugati szövetségi rendszereket és a magyar demokráciát aláásó intézkedéseit. (Ő maga már azt sem nézte jó szemmel, amikor Kövér László házelnök nem engedélyezte, hogy baloldali pártok LMBTQ-konferenciát tartsanak a magyar Országházban.)

Szijjártó Péter nemrég remek portrét festett a tenyérbemászó emberről: „Az amerikai nagykövet egy ellenzéki aktivista, a magyar ellenzék egyik vezető szereplője. Megnyilatkozásait ennek megfelelően kell értékelni.” Önérzetes magyar ember (ezt már én teszem hozzá) sok más mellett azért is szorít Trump győzelméért, hogy végre búcsút inthessen Mr. Pressmannek. Nem lett volna haszontalan, ha excellenciás uram még megérkezése előtt elmélyült volna a magyarság ezeréves történelmében. Megspórolhatta volna a csörgősipkát.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Élnek, mint (Gulyás) Marci Hevesen

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

A magyar érdek a legfontosabb

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Az elbeszélési módok és a valóság

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az unió átfogó reformra szorul

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.