A főtáblán adogat

Szerencsére a teniszező Gyuri bácsi jó formában van. Még sokáig szeretne adogatni a főtáblán.

2020. 08. 13. 5:59
null
Fotó: Katona_Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kilencvenéves Soros György magyar–amerikai üzletember, akit elvei, demokratikus elkötelezettsége miatt az egész világon támadnak. Az alábbi írással köszöntjük” – vezeti fel hozsannázó cikkét minap a Népszava. Szemléletes a nyitókép: Gyuri bácsi épp most ért vissza egy teniszmeccsről. Ma is heti háromszor teniszezik. A sportos bevezetést aktuálpolitikai körkép követi. Megtudjuk az ünnepelttől, hogy az USA-t az a pökhendi szélhámos Donald Trump vezeti, aki meg tudta nyerni az elnökválasztást, és most belülről ássa alá a demokráciát. De nagy a baj az Európai Unióval is, itt szintén belső ellenség garázdálkodik, Orbán Viktor és Jaroslaw Kaczinski. „Ezek az erők lényegében elfoglalták az államot” – magyarázza az ünnepelt, akinek egyébként a világon semmilyen megválasztott pozíciója nincs, csupán sok pénze. Ami viszont a jelek szerint elég ahhoz, hogy beleszóljon az emberiség életébe. Mindent finanszíroz, ami feszültséget teremt. A cél, hogy senkinek se legyen nyelve, kultúrája, hazája, múltja, hagyománya, személyisége, születési neme stb. Ehhez a legjobb eszköz a káoszteremtés. A Black Lives Matter mozgalom civil szervezetei például nemrég e célból kaptak 220 millió dollárt, azóta a terveknek megfele­lően lángokban áll a fél világ. Persze, nem könnyű munka…

„Most, hogy 90 éves, szomorú látni azt, hogy 76 évvel azután, hogy sikerült megmenekülnie a deportálás elől, szülővárosában, Budapesten, a nacionalizmus, az előítélet és a rasszizmus ugyanezen erői visszatértek. Emiatt küldetése továbbra is fennáll és helyénvaló” – kesereg a Népszava.

Szerencsére a teniszező Gyuri bácsi jó formában van. Még sokáig szeretne adogatni a főtáblán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.