A legrosszabb fajta jobbikos

Eleganciájából keveset mutatott a szerencsi választáson alulmaradt turmixellenzék Jobbik-részlege.

2020. 10. 20. 5:59
null
Fotó: Katona_Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eleganciájából keveset mutatott a szerencsi időközi választáson alulmaradt turmixellenzék Jobbik-részlege. Mutatott viszont tükröt magáról az emelkedett csapat. Jakab Péter pártvezér komálósa, a ceglédi egységet vezető Horváth Gábor például a voksoláson győztes Koncz Zsófia állítólagos roma származása kapcsán szellemeskedett: „Milyen érzés cigánynak lenni, a legrosszabb fajtából?” (Aztán meg csak úgy, általánosságban ótvarolta a borsodi cigányságot és a Fideszt: „Sose győznétek a cigányok nélkül, de hát ki onnan jött, úgy kapja a támogatást.”) Statisztikus énjét is bevetette a habzó szájú entellektüel. Arról értekezett, hogy az ellenzék zakójáról egyértelműen a cigányok tehetnek, merthogy Borsodban állítólag egyetlen magyar sem szavazott a Fideszre, csak a romák. „A Fideszre magyar ember csak akkor szavaz, ha a NER haszonélvezője. […] Borsod pont olyan fertő, mint maga a Fidesz” – tájékoztatott Horváth bölcs.

A botrányos szózatok nyomán a roma nemzetiségi szószóló azonnali bocsánatkérést követelt a habzó szájú embertől, Jakab vezért meg arra kérte, hívja vissza tisztségéből rasszista csókosát. Sok foganatja persze egyik kérésnek sem volt, az előember tovább mondta a magáét, a pártvezér meg egyszerűen eltűnt. Megszólalt viszont a Radikális Roma Érdekképviselet vezetője, aki a választást megelőző krumpliosztásos történettel érzékeltette a „néppártosodott” Jobbik erkölcsi magasságát. Ez még a pártatlan szemlélő számára is nagyon gáz volt: a Hír TV felvételén lehetett látni, amint „ravasz” Jobbik-aktivisták „Hajrá, Zsófi!”-feliratot ragasztanak a krumpliszsákokra…

Valójában magukat címkézték.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.