Borított a Momentum

Momentumék nem jöttek rá, hogy tenyérbemászó, tápos ábrázatuk garantált röhejt kelt a nagyközönségben.

2020. 09. 15. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem először igazolódik be a magyar kormányfő előrejelzése, miszerint a politikai jókedvről az ellenzék gondoskodik. Példának okáért az elmúlt vasárnap, amikor a Momentum üdvöskéi voltak ügyeletben. Frenetikus kunsztjuktól még mindig hanyatt fekve hahotázik a publikum. Történt, hogy a felekezet különítménye, Hajnal Miklós alvezérrel az élen úgy okoskodott, Rogán Antal Fidesz-politikus kertjébe önti az elmúlt hetekben összegyűjtött/összelopkodott, szemeteszsákokba gyömöszölt kormányzati konzultációs íveket. Ám az akció nem sikerült tökéletesre, véletlenül nem Rogán, hanem szomszédjai kertjébe ürítették a zsákokat. Azazhogy igen jól sikerült, mi nagyon jót derültünk… (Sokat merengtem, tudatos-e a párt részéről, hogy rendre ezeket a vicces belpesti ifjakat küldi ki akciózni a terepre? Aztán rájöttem: nyilván nincs választék.)

Momentuméknak persze aligha a mi mulattatásunk a céljuk. Csupán nem jöttek rá, hogy egyedi stílusuk, tenyérbemászó, tápos ábrázatuk garantált röhejt kelt a nagyközönségben. (Aki még nem látott viccesen túlpörgött hülyegyerekeket, keresse vissza az archívumban a párt képernyős fellépéseit.) Amikor például Fekete-Győr elnök úr azt nyilatkozza: „Miniszterelnökként csak akkor fogok találkozni Putyinnal, ha kivonta csapatait Ukrajnából”, máris leteper minket a felhőtlen jókedv. Vagy amikor a nagyfiút alakító Soproni Tamás bemegy trágárkodni a tévéstúdióba, de lepattan a műsorvezetőről… Vagy amikor ez a kis, karon ülő szemeteszsákos Hajnal Miki szózatot intéz a kormányzathoz… Az ember ilyenkor masszírozza a rekeszizmait. Igaz, a tenyere is viszket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.