Donáth kacsa

Iványiék 2009 és 2016 között több mint félmilliárd forint támogatást is kaptak, miközben beszámolóikat „elfelejtették” közzétenni. Erről azonban nem ír Donáth Anna.

2021. 07. 02. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Újabb embertelen lépést tett a kormány az évek óta tartó, Iványi Gábor és a rászoruló gyermekek ellen folytatott hadjáratában: igazságtalan módon elveszik a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségtől azt a 190 milliós kiegészítő támogatást, amiből mintegy 50 intézmény 2300 hátrányos helyzetű diákját segítik” – visítja a Facebookon a momentumos Donáth Anna.

Lapunk 2020 végén utánajárt: az örökké sopánkodó lelkész felekezete a megelőző nyolc évben – írd és mondd! – két és fél milliárd forintot kapott az államtól. Hogy hogyan tudott ennek dacára százmilliós közüzemi tartozást összehozni, azt csak Iványi tudná megmondani, ő viszont arról papol: az állam megfosztotta őket az egyházi rangtól és az ezzel járó forrásoktól, amiért nem hajlandók a hatalom szekerét tolni. (Más úgy tudja, miután a mintegy 360 hazai felekezet jelentős része semmilyen vallásos tevékenységet nem végzett, csak ájtatosan elvolt, a kormány úgy döntött: kizárja az egyházi státusból a bizniszszektákat, a kuruzsló, távgyógyító és egyéb felekezeteket. Háromszáz gittegylet, köztük Iványié, egyesületté szelídült.)

„A bíróság is kimondta, ez a döntés sérti az Emberi jogok európai egyezményét” – írja Donáth nővér diadalittasan. (Pontosabban a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága mondta ki – nem mindegy.) Sőt 935 millió forintnyi kártérítést is megítéltek a „sérült” szektának – a magyar adófizetők pénzéből, persze. Jut eszembe, szegény Iványiék 2009 és 2016 között több mint félmilliárd forint uniós támogatást is kaptak, miközben gazdálkodási beszámolóikat „elfelejtették” közzétenni. Erről azonban nem ír a Momentum egyházgondnoka…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.