Gyarmati szöveg

Továbbra is rajtunk élezi a nyelvét Mark Rutte holland miniszterelnök, a liberalizmus régi bajnoka.

2021. 06. 26. 6:59
null
Fotó: Katona_Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is rajtunk élezi a nyelvét Mark Rutte holland miniszterelnök, a liberalizmus régi bajnoka. Kitartó figura. Néhány napja azzal állt elő: tűrhetetlen, hogy Orbán Viktor kormánya „betiltotta a homoszexualitás népszerűsítését”, megakadályozva ezzel a melegtársadalom kiszélesítését. Szerinte az új jogszabály szembemegy az EU értékközösségi elveivel. (Hogy mi köze a magyar törvényekhez a holland kormányfőnek, nem tudni.) Rutte korábban arról is elmélkedett, hogy újra kellene alapítani az Európai Uniót Magyarország és Lengyelország nélkül.

Most, a brüsszeli EU-csúcson még tovább ment a nemzetközi szivárványdalárda szószólója. Kijelentette, ha Magyarország kormánya kitart a pedofiltörvény mellett, akkor nincs keresnivalója az unióban. „Térdre kell kényszerítenünk őket” – javasolta a haragvó hollandus az egybegyűlteknek.

Csatlakozom Néző László kollégámhoz, aki a minap azt írta: ha valakinek itt térdepelnivalója van, az éppen a gyarmatainak kifosztásából, az ott élők rabszolgasorban tartásából degeszre hízott Hollandia. Rutte szónok bölcsebben tenné, ha hallgatna, mint hal a szatyorban.

Idekapcsolódik, hogy ugyanezen a napon a legnagyobb holland ellenzéki pártot vezető Geert Wilders azt írta a Twitteren: „Elnézésüket kérem a hasznos idióta Rutte miatt. Legyenek tisztában vele, hogy nem minden holland nevében beszél. Korábban hazudott a parlamentnek, óriási botrányoknak volt részese, s nem mellesleg felelős a tömeges iszlám bevándorlásért, ami ténylegesen az LMBT-közösséget ért erőszakot okozza. Ne törődjenek vele!” Ez röviden valami olyasmit jelent: futóbolonddal állunk szemben, nyugi.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.