Kalapozók

Hadházy Ákos nem először kalapozik. Úgy is mondhatnánk, „élő kapcsolatot” tart választóival…

2020. 09. 25. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A hatalom nem tett le arról, hogy brutális büntetésekkel állítson be a sorba. Most épp egymillió forintot kell befizetnem, amit Péterfalvi Attila, az »adatvédelmi hatóság« elnöke szabott ki rám, mondvacsinált indokkal – vezette föl aktuális tarhálását Hadházy Ákos látványpolitikus az interneten.

– Kérem, ha van lehetősége, segítsen, hogy a Fidesz és Péterfalvi ne érje el az aljas célját!”

Emberünk nem először kalapozik. Úgy is mondhatnánk, „élő kapcsolatot” tart választóival… Februárban például, amikor az egyik plenáris ülésen egy Stop propaganda! feliratú táblát lógatott be Kövér László házelnök háta mögé, s ezért kétmilliós büntetést kapott, szintén az adófizetőkhöz fordult: fizessenek helyette. (A megszólítottak egyike egy korábbi Hadházy-idézettel tért ki a kérés elől. Azzal a molinóra pingált szöveggel, amellyel a nagytermészetű ember egy lószerszámot ajánlott a T. Ház figyelmébe.)

Érdekes, korábban a fütyülős Juhász Péter is tarhálással oldotta meg anyagi természetű gondjait. Így szedte össze azt a 153 millió forintot is, amit a 2018-as választáson leégett, majd megszűnt Együtt vezetőjeként kellett visszafizetnie a büdzsébe. Egy ízben a TV2 riportere interjút készített a Riviéráról épp hazaérkező emberrel a Budán bérelt, panorámás luxuslakása előtt. Szegény arról panaszkodott, csak barátai támogatásának köszönheti, hogy ki tud jönni hó végéig. Borostás ábrázatát mutatta – vastag bőr volt rajta –: lám, még egy eldobható borotvára sem futja.

Nem furcsa, hogy a négymillió mélyszegény országában (ellenzéki adat) milliós jövedelmű honatyák a nép közé járnak kalapozni? Koldustól alamizsnát?

Korábban írtuk: A büntetés-végrehajtás visszautasítja Hadházy Ákos rágalmait

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő megsértette a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága jó hírét azzal az állításával, hogy „Magyarországon lopnak a börtönök”. Az intézmény júliusi közleményében Hadházy felelősségét hangsúlyozta. A közleményben kifejtették: Hadházy, visszaélve országgyűlési képviselői jogosultságaival, a rendelkezésére bocsátott információkat – vélhetően a politikai profitszerzés és a nagyobb médiafelület elérése érdekében – olyan módon interpretálta a közvéleménynek, hogy azzal a büntetés-végrehajtási szervezet jó hírnevét megsértette, a sajtót, illetve a médiafogyasztókat szándékosan megtévesztette.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.