Karácsonyi humor

A főpolgármester bejegyzésének igazi stichje: az ember végig abban a hitben van, hogy egy jól sikerült humoreszket olvas, pedig dehogy.

2021. 01. 27. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha majd egyszer valaki sajtó alá rendezi Karácsony Gergely főpolgármester válogatott Facebook-bejegyzéseit, gondolom, nem felejti ki belőle tegnapi korszakos gyöngyszemét. A „Tartalmas megbeszélést folytattam Marc Dillard úrral, az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségének ideiglenes ügyvivőjével” kezdetű opus mint cseppben a tenger, adja vissza a pótcselekvéseibe belegabalyodott szerző megindító útkeresését.

A bejegyzés igazi stichjét az adja, hogy az ember végig abban a hitben van, hogy egy jól sikerült humoreszket olvas, pedig dehogy. A bejegyzés ugyanis szinte dúskál a vidám, kacagtató részletekben. Például amikor Karácsony azt írja, hogy „Szoros figyelemmel kísértük az amerikai elnökválasztást, külön öröm számunkra, hogy Joe Biden személyében a külpolitika terén egy igen tapasztalt, az értékalapú külpolitikai együttműködés és a demokratikus értékek védelme iránt elkötelezett elnöke lett az Egyesült Államoknak stb.”, az ember valósággal eldobja magát.

Remek! Frenetikus! Karigeri, a városvezető-imitátor és biciklisávfestő megnyugtatja az Amerikai Egyesült Államok hozzánk delegált diplomatáját. Óriási! Mondhatta volna úgy is: „Egyetértek a Dzsóval (Joe Biden­ elnökkel), mondja meg neki, Mr. Dillard, hogy számíthat rám.” Meg az is jópofa volt, ahogyan Karácsony megelőlegezte a cimboraságot az amerikai elnökkel: „Bízunk benne, hogy az új adminisztráció ismét határozottan fellép majd a demokrácia, jogállamiság, emberi jogok stb. védelmében.”

Hogy Karigeri nem humoreszknek szánta? Nem baj. Így még viccesebb.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.