Kétfarkú állapot

Döme Zsuzsannának, Ferencváros alpolgármesterének a Kétfarkú Kutya Pártnak is meg kell felelnie.

2020. 04. 30. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs könnyű helyzetben Döme Zsuzsanna, Ferencváros alpolgármestere, mert úgy kell eljárnia a kerület ügyeiben, hogy közben az őt delegáló Magyar Kétfarkú Kutya Párt szellemiségéről se feledkezzen meg, ahol a társelnöki tisztet viszi. Gondoljuk csak el! Úgy egyengetni a IX. kerületi lakosság mindennapjait, hogy abban felfedezhető legyen a viccpártnak a világról alkotott bornírt nézete is. Nem egyszerű feladat. Van ugye, egy jogszabályokkal körbetűzdelt önkormányzati munka és van egy kétfarkú – hogyan is mondjam – kórisme. Ezt a kettőt kell ügyesen összefésülnie Zsuzsanna asszonynak. (Ismeretes, a kétfarkúak ars poeticája a vicc – többnyire az Orbán-kormánnyal szoktak viccelődni –, szegényeknek megállás nélkül tréfákat kell fabrikálniuk. Ez nem kis teher – terhelt is az egész csapat –, kéthetente zárt körű nevetgélést tart az elnökség, ilyenkor mindenki hoz magával valami szellemesnek tartott ötletet, amiből aztán a plénum kiválasztja, melyik a vicces, majd az ülés után hülyére röhögik magukat.)

Alpolgármester asszony minap úgy próbált eleget tenni a kettős kihívásnak, hogy a vírusdráma helyett „viccesen” azt fejtegette egy interjúban, neki mennyire szívügye a drogliberalizáció. Még a párt sem létezett, mesélte, ő már ott kavart Juhász Péter kendermagos brigádja körül, tavaly pedig a pártot is meggyőzte, álljon a kirekesztett marihuánafogyasztók élére. „Már csak azért is beszélni kell erről, mivel ezt a témát nagyon sokan démonizálják, a politika és a média jelentős része is torz képet fest róla.” Szegény ferencvárosi fogyasztók is többet érdemelnének.

Zsuzsanna asszonynál feltétlenül többet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.