Lila ködgyertyák

Fekete-Győr András nemzetvezető-jelölt már a jobboldali újságírók 2022-re tervezett letartóztatási parancsát fogalmazza.

2021. 03. 16. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben Fekete-Győr András nemzetvezető-jelölt már a jobboldali újságírók 2022-re tervezett letartóztatási parancsát fogalmazza, a Momentum másik üdvöskéje, Cseh Katalin szűkszavú közleményben arról tájékoztat, hogy pártja a hatalomra kerülése után nyomban bevezeti az eurót. „Célunk, hogy a 2022-es kormányváltás után visszatérjünk az értékeket és érdekeket egyensúlyba hozó, Magyarország euroatlanti elköteleződésén alapuló külpolitikához” – írja a tűzrőlpattant komisszár asszonyka, hozzátéve, a kormány káros gazdaságpolitikája miatt mindösszesen ez az egy esélye maradt a vesztébe rohanó országnak.

Mielőtt a közlemény visszhangjáról tudósítanék, ideemelem Schiffer András ügyvéd, LMP-alapító egyik februári bejegyzését a témában. „Az a politikai párt, amely ma be akarja vezetni az eurót, lemond Magyarország felzárkózásáról, és odadobja az országot az európai pénzügyi elitnek. Az euró bevezetése […] nem a mindenkori miniszterelnök, hanem az ország szuverenitását szűkítené le végzetesen. […] Aki az euró bevezetése mellett kampányol, jobban fél Orbán Viktortól, mint amennyire szereti a hazáját.”

Klaviatúra elé ültek a Cseh-dekrétum olvasói is, ők is írtak Katalin asszonynak egyet s mást. Tekintve, hogy a levélírók zöme a szülőket is szóba hozta, csak szerkesztett formában idézek az üzenetekből: „A Momentumban mindenki mindenhez ért, helyezkedjenek el talán a tehenészetben, ott most üresedés van”; „Ne eurót vezessen, Kata, inkább naplót. Vagy váltóáramot”; „Kegyednek megvan a magához való esze, de az édeskevés.” És így tovább.

Szerintem a lila ködgyertyának nagyobb a füstje, mint a lángja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.