Megint rabszolgáznak

„Tartsd fenn a nyomást! Támadj, támadj, támadj minden irányból!” – javasolta híveinek Saul Alinsky. Szabó Tímea, a lelkes tanítványok egyike folyton ezt teszi.

2021. 06. 02. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Tartsd fenn a nyomást! Támadj, támadj, támadj minden irányból!” – javasolta híveinek boldogult Saul Alinsky, az anarchiacsinálás apostola. Szabó Tímea, a lelkes tanítványok egyike folyton ezt teszi. (Az ember úgy van ezzel az asszonykával, hogy miközben hallgatja, olvassa, sajnálja is, mentséget keres neki. Talán nehéz gyermekkora volt…) A fáradhatatlan harcos minap a már jó ideje kifulladt „rabszolgatörvény-sztoriba” próbált meg új életet lehelni. „A Párbeszéd a többi ellenzéki párttal közösen tovább küzd a jogtipró és a munkavállalókat mélyen megalázó törvény ellen – tájékoztatott közösségi oldalán. – A kormányváltás után teljesen átalakítjuk a munka törvénykönyvét, hogy a 99 százalék többségről és ne az 1 százalék elitről szóljon a politika.”

A tüzes asszonykának a jelek szerint nem szegte kedvét a korábbi rabszolgatörvény-műbalhék kudarca. Például az, hogy az ellenzéki pártok mozgósítása ellenére sem találkoztunk láncukat csörgető rabszolgák dühös tömegével. Pedig be volt dobva minden. Emlékszem, Szél Bernadett független képviselő asszony szabályos gúzsba kötözte magát, és a képet posztolva tiltakozott: „Rabszolgamunkára akarják fogni a még itthon maradt dolgozókat. […] Köszönjük, elég a »munkaalapú társadalomból«, emberalapút szeretnénk!” Lyukra futott a szocialista sztárproletár, Komjáthi Imre is, akinek húsz autóból álló „határzáró úttorlaszán” a sajátjai is jót röhögtek. A legérdekesebb, hogy Szabó Tímeáék néhány éve még éhségmeneteket szerveztek a munkahelyekért, most meg a „vállalhatatlan rabszolgamunka” a bajuk. Nehéz őket követni.

A megoldás: nem kell őket követni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.