Megmondja a frankót

Gábor György egyfajta „szellemi műhely” vezetőjeként teszi rendszeres fitymáló megjegyzéseit.

2021. 06. 24. 5:59
null
Fotó: Katona_Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horthy-szobrot adtak át a minap Hajdúbagoson. Az avatási ünnepségen a polgármester mások közt kijelentette,

azon kell lennünk, hogy 75 évvel a második világháború után a magyar történelemírás ismerje el: Horthy Miklósnak köszönhető, hogy Magyarország még ma is létezik.

Gábor György, a DK megmondóembere természetesen nyomban lecsapott a beszédre. „Mindenki leadhatja a maga megrendelését” – ironizált közösségi oldalán –, „a kormányhoz hű történészek szépen elkészítik a megkívánt szellemi táplálékot”.

Aki nem tudná, Gábor György egyfajta „szellemi műhely” vezetőjeként teszi rendszeres fitymáló megjegyzéseit. (A társulat Gyurcsány Ferenc ötletére alakult azzal a céllal, hogy kidolgozza és közreadja, „miért nem jó az, amiben most élünk, és milyen politikai mezőt szeretnénk 2022 után”. Vagyis megmondják a frankót.)

Emberünk a szobrokra különösen rácuppant.

A Vértanúk terei szobor-újraállítás például alaposan kihozta a sodrából: „A Nagy Imre helyére visszakerülő elviselhetetlen borzalom a Nemzeti vértanúk emlékműve.” (Ez az „elviselhetetlen borzalom” a Tanácsköztársaság áldozatainak 1934-ben emelt, majd az elvtársak által 1945-ben ledöntött emlékműve.)

Nemrég Orbán Viktort is kóstolgatta, amikor kijelentette, műveletlenség azt állítani, hogy az egyetemek nemzeti intézmények, ahogyan azt a kormányfő mondta egy reggeli rádióinterjúban.

Szerinte a tudománynak nincsenek nemzeti jegyei.

Ami persze épületes marhaság. A legnagyobb nyugati egyetemek például egytől egyig nemzeti projektek.

Tartok tőle, Gábor Györgyöt valójában a „nemzeti” szó zavarja. Brr!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.