Utószó

Hadházynak terhelő információi voltak Bíró László korrupcióiról, sőt erről az ellenzéki pártok vezetőit is értesítette.

2020. 10. 14. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogy október 11. nevezetes nap lesz, azt már hetekkel ezelőtt tudtuk. Maga Jakab Péter Jobbik-vezér tájékoztatott erről egyik lánglelkű parlamenti beszédében. „Lesz itt csillaghullás! – szavalta még szeptemberben az űzött tekintetű néptribun. – Azon a napon ítéletet fognak mondani az emberek önök felett.” Aki a népítélet indoklását is Jakab Pétertől várta volna hétfőn, annak csalódnia kellett, mint tudjuk, a harsány csillagász be sem ment a Házba.

Megtudtuk viszont, hogy ezúttal október 23. is nevezetes nap lesz. Nemcsak forradalmi megemlékezésekre kerül sor, bohócfesztivált is rendeznek Blokád az igazságért címmel. A szervezők – Szél Bernadett és Hadházy Ákos – az MTVA-székház elé várják a cirkuszkedvelőket. („Ha Kunhalmi is megy, csapóajtót vigyetek” – javasolta egy kommentelő.) A lószerszámos Hadházy még egy másik bejelentést is tett. Arról írt Facebook-oldalán, hogy terhelő információi voltak Bíró László korrupcióiról, sőt erről az ellenzéki pártok vezetőit is értesítette. Hogy ez miért érdekes, arról hallgassuk meg a PestiSrácok.hu-nak nyilatkozó ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogászt: „A büntető törvénykönyv 300. § (1) bekezdése alapján az a hivatalos személy [ilyen az országgyűlési képviselő is], aki e minőségében hitelt érdemlő tudomást szerez a kódexben részletezett bármilyen korrupciós bűncselekményről, és erről a hatóságnak nem tesz feljelentést, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.” Lehet, hogy mégis lesz csillaghullás?

Az események sodrában szinte elsikkadt a legütősebb mondat, Láriferié: „Nekünk meg marad a tisztesség.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.