Zöldségek

Donáth Anna közösségi oldalán „okosítja” olvasóit.

2021. 06. 21. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szakértők ajánlásai alapján elindult a Vadvirágos Budapest program, a főváros 26 hektárnyi területéből méhlegelőt alakítottak ki – lelkendezik közösségi oldalán Donáth Anna, a Momentum uniós képviselője, sőt ki is okosítja az olvasót: „Szuper kezdeményezés, valódi cselekvés ez, amiből sok kell még, hogy megfordítsuk a jelenlegi folyamatokat. Csak úgy van esélyünk túlélni a klímakatasztrófát, ha hagyjuk, hogy a maga módján működjön a környezetünk. Az EP-ben ezért a kicsit »rendetlennek« tűnő, de valójában természetes és ezért fenntartható jövőért dolgozom.”

Nekem a „valódi cselekvés ez” mondatrész tetszik a legjobban, tudniillik ez adja vissza leghívebben a Brüsszelbe delegált amazon orvosért kiáltó elmeállapotát. Ugyanis aki valódi cselekvésnek nevezi, hogy Budapest vezetői karba tett kézzel, önfeledten nézik, hogyan nő a közterületeken a gaz, az leghelyesebb, ha mielőbb a gyógykezelését kéri. Figyelemre méltó a „szakértők ajánlásai alapján” megjegyzés is. Eszerint készült valami tanulmány, hatásvizsgálat, efféle is a méhlegelők témakörben. Gondolom, mindnyájunk nagy örömére szolgálna, ha a – nyilván közpénzből fizetett – szakértők mielőbb előállnának a méhlegelő kialakításának tudományos dokumentációjával, számláival.

A kommentelők zöme szimplább hátteret vél a méhlegelők mögött. „Arról van szó, hogy egyszerűen eltapsolták a fűkaszálásra elkülönített pénzt.” Más a főváros vezetésének leleményes szóhasználatára hívja fel a figyelmet: „Nekik a gaz méhlegelőt jelent, a gigadugó pedig autóspihenőt.” Jelzőt kap Donáth Anna is: „Sötétzöld.”

Óvnám a Momentumot, hogy vidéken is ezzel a méhlegelős dumával kampányoljon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.