Magyar médiahelyzet: elég volt!

2001. 05. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Index című internetes újság tegnapi számában egy bizonyos Barta Balázs nevű „újságíró” beszámolt a parlamenti nyílt napról, amelynek keretében Orbán Viktor miniszterelnök 280 látogatót fogadott és kalauzolt végig az Országház azon részeiben is, amelyek máskor zárva vannak a nagyközönség előtt.Barta Balázs „munkája” nem lenne érdemes figyelmünkre, a szokásos gúnyolódó, pitiáner hangvétel, nagy jövő elé nézhet Barta úr ebben a magyar médiában, hacsak…Hacsak végre-valahára nem történik csoda, és 280 magyar állampolgár el nem éri, hogy Barta Balázs pályafutása itt és most véget érjen. Ugyanis elérheti. Mert Barta úr cikkében van egy kitétel, ami így hangzik:„Apró élettörténetek és vicces sztorik zúgnak a levegőben, itt-ott elkap egyet az úttörőként szocializálódott, munkásőrként családot alapító, és jelen pillanatban stabil jobboldali szavazóbázist alkotó közönség.”Újabb sajtótörténeti pillanathoz érkeztünk, kedves barátaim. E sajtótörténeti pillanatban adva van egy, azaz egy darab Barta Balázs, és 280 magyar állampolgár, akiket fent nevezett „kolléga” munkásőrnek nevezett, úgy is, mint jobboldali szavazót. ( Az „úttörővel” e helyütt nem foglalkozom, mert egyrészt nem ismerem az eseményen jelen lévők átlagéletkorát, másrészt ez az aljas kis kitétel amúgy is ezer sebből vérzik. Mert úttörőnek lenni gyakorlatilag kötelező volt Kádár rendszerében, ám a vörös nyakkendő viselése semmit sem jelentett, nemhogy „szocializációt”).Tehát önök, tisztelt látogatók, munkásőrök voltak, majd jobboldali szavazóvá avanzsáltak, legalábbis az Index szerint.Két eset lehetséges:1.) Barta Balázs interjút készített a helyszínen önökkel, s önök mind elmondták Barta „kollégának”, hogy munkásőrként alapítottak családot.2.) Barta Balázs, hogy megfeleljen bizonyos kívánalmaknak nagy nyilvánosság előtt megrágalmazta önöket, megsértette az önök becsületét, jó hírnévhez való jogát, s még egy csomó dolgot, amit a jogászok tudnak szépen megfogalmazni.Amennyiben az első pont igaz, úgy elnézést kérek Barta Balázstól és az Index szerkesztőségétől.Amennyiben viszont a második esettel állunk szemben, úgy kérem a látogatáson részt vett 280 magyar állampolgárt, jogi úton érvényesítse igazát. Kérem önöket, ne legyenek restek! Ezzel a sajtótörténeti értékű perrel nemcsak azt tudnák elérni, hogy Bartát és a hozzá hasonló alakokat eltávolítsák a nyilvánosságból végre, nemcsak azt, hogy az Index szerkesztősége – és minden más szerkesztőség! – kétszer is meggondolja, minek a közléséhez járul hozzá a jövőben, de azt is ékesen tudnák önök demonstrálni, miről is szól és miért is van szükség arra a bizonyos – Barta-félék által kiátkozott – „Lex Répássyra”:Ne feledjék: önök nem politikusok vagy közszereplők, akik kötelesek sok mindent eltűrni a média aljasságaiból! Önök „csak” magyar állampolgárok, akiket meggyaláztak.A média tegnap áthágott egy újabb határt.Ne engedjék, hogy ezt megtehesse!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.