Galló Béla levele

2002. 01. 21. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy január 12-i, Új moralisták, farizeusok (11.) című emblematikus véleményfolyás, számos egyéb hazugság mellett, azt a tényt állítja rólam, hogy „Galló barátunk 1998-ban munkára jelentkezett a Stumpf István vezette Miniszterelnöki Hivatalnál. A MeH stratégiai elemzőközpontjában szeretett volna dolgozni, beadta önéletrajzát, és várt.”
Főszerkesztő úr! Ez nem csak amolyan szokásos köpedelem. Ez bizony tényállítás. Nos, ha jelentkeztem, ki vele, kinél? És ha beadtam, akkor, ugye, ott van? Mégpedig annak rendje-módja szerint szépen megcímezve, aláírva, iktatva stb. Kifejezetten kérem tehát a név és a nem létező dokumentum azonnali nyilvánosságra hozatalát. Ha ez semmiképp se lehetséges – egyelőre csupán az újságírás elemi etikai szabályaira hivatkozva – elvárom a helyreigazítást.
Galló Béla, politológus

Ui.: A január 8-i MH-cikkemben elkövetett sajtóhibáért (Ungarischer Beobachter helyett sajnálatos módon Ungarische Beobachter jelent meg) minden olvasótól elnézést kérek.
*
A Miniszterelnöki Hivatalból származó információnk szerint Galló Béla 1998-ban egy rokona érdekében kilincselt munkáért a MeH-ben. Ennyi lenne a tévedés. Ám a Magyar Nemzet cikke nem erről szólt. Mondhatni, ez volt a mellékszál. Az írás arról szólt, hogy Galló Béla egy közismert náci újság címével emlegette a Magyar Nemzetet, lenácizva így a lap készítőit, alkalmi publicistáit és nem utolsósorban olvasóit.
Galló Béla helyreigazítási kérelmében megismétli ezt a kijelentését, és cinikusan azért kér elnézést, amiért rossz németséggel írta le az aljasságot.
Te vagy Galló az újságírói aljasság oltárán a főalak.
Helyesen teszed, ha illatos keszkenőt szorítasz arcod elé, hiszen te naponta együtt vagy magaddal…
Bayer Zsolt

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.