Médiaegyensúly – Talpra, magyar!

(Lectori salutem. Csirip-csirip. Egy bolond veréb csiripel a burgonyafán. Szerinte forradalom lesz március idusán. A forradalom 14 óra 30 perckor fog kitörni a Kossuth téren. A rácsok mögötti sufniban. És 138 000 résztvevője lesz. Hess innét, te bolond veréb! Hess innét, ti futóbolondok sajtótermékei! Hess innét, te Magyar Jelen, te Magyar Világ! Meg néhány más csuri-csiripelés. Ti oly bolond verebek vagytok, hogy azt sem veszitek észre: titkosszolga vágta fel a nyelvetek. Hess innét, bolond verebek!)

Kerényi Imre
2004. 03. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyönyörű napunk lesz március idusán. Tíz órakor derűs lélekkel és illő öltözékben részt veszünk kicsiny kerületünk ünnepi megemlékezésén. Ott lesz az összes professzor, a dámák a szép bundákban s a fiatalok fehér ingnyakkal.
Tíz órakor a Belvárosban bizonyára kicsiny kerületünk ideiglenes polgármestere, az MSZP-s Steiner doktor szól majd a néphez. Március idusán tavaly is meghallgattuk őt. Csillogó szemekkel. Loppert Dániel felségsértő fiatalember társaságában vele szemközt állottunk fel a páston. És szuggeráltuk a szónokot. Hogy ne mondjon méltatlan mondatokat. Csak egy méltatlan mondat csúszott ki a száján. Emiatt az ünnepség végeztével odaléptünk hozzá. Illő módon bemutatkoztunk. Gratuláltunk a szónoklathoz. És tisztelettel megkértük az MSZP-s Steiner doktort, kicsiny kerületünk ideiglenes polgármesterét, hogy a következő március idusán ezt az egyetlenegy méltatlan mondatot se mondja el. Hisz mi is emberből vagyunk. És március idusa a mi ünnepünk is, nem csak az övé.
Tíz órakor ott állunk tehát az idei március idusán is a Batthyány-örökmécsenél. Szorosan Rogán képviselő úr mellett és mögött állunk. Sokan. És csillogó szemekkel hallgatjuk Steiner doktor szavait. És ő nyilván nem fogja elmondani azt a méltatlan mondatot. Hisz ő is emberből van. Tizenegy órakor már a Nemzeti Múzeum lépcsőinél leszünk. És részt veszünk az állami ünnepségen. Hisz március idusa a nemzet ünnepe, nem az ügyeletes kormányé. Tavaly is a Nemzeti Múzeum lépcsőinél állottunk március idusán. Szili Katalin szónokolt. Csillogó szemekkel néztük őt. Amint azonban a retorika a nemzeti konzervatív szavazók ellen fordult, angolosan távoztunk. Az idén is ez lesz. Ha a szónok ellenünkre szól, nem sípolunk. Hisz március idusa nemzeti ünnepünk. De tömegesen elhagyjuk a terepet.
Tizenkettőkor már a budai Várban leszünk. A budai királyi Vár a miénk. A budai királyi Vár jó. Erős kőből épült, nem fogja láng. S magasabban van. Onnét messzebbre látni.
Tizenkettőkor Szent István szobránál papjaink elmondják az imát. Aztán megszólal a tárogató. S óriásbábok vonulnak a Szentháromság térre. Közben megebédelünk. A tehetősebbek az éttermekben. Mások a piknikkosárból. A rászorulók nyugodtan kérjenek s kapnak azoktól, akiknek több van. A Szentháromság téren egész nap: könyvünnep, dedikálás, gasztronómia és borkultúra. Ahogy Csite András írta a minap a Magyar Nemzetben: „…mára beszélhetünk egy autonóm, jobboldali kulturális piacról. Sajtótermékek, elektronikus média, könyvesboltok, internetes portálok, bor-és kazettaküldő szolgáltatók. Ennek a piacnak megvannak a maga sztárjai Makovecz Imrétől… Wass Albertig. A piac legnagyobb sztárja természetesen Orbán Viktor.” Éljen a mi kultúránk, a mi könyvünk, a mi zenénk és a mi borunk!
Tizenkettőkor a Dísz téren kulturális műsor kezdődik. Jöhetnek a gyermekek. Számukra is akad látni- s hallanivaló bőségesen.
Kettőkor a Dísz téren Áder János szól az egybegyűlt atyákhoz, anyákhoz, fiakhoz és leányokhoz. Nagy csendességgel meghallgatjuk őt.
Háromkor Szent István szobránál színre lépnek nemzeti konzervatív táborunk jeles tollforgatói az ábécé rendje szerint. A fellépők valamennyien az ez évi Szabadság-díj jelöltjei. Nemes versengés lesz. Kurátoraink a látottak alapján döntik el, melyikük a győztes. Kurátornak Szent István szobránál lehet jelentkezni. A déli harangszótól délután háromig. A kuratórium elnöke Szörényi Levente. Az írástudók versengésének végeztével Szörényi Levente átadja a legérdemdúsabb tollforgatónak az ez évi Szabadság-díjat. E díj tavalyi kitüntetettje Loppert Dániel volt. A felségsértési perbe kavart fiatalember, akit a becsületes bíróság természetesen felmentett. Kiküldött kurátorai közreműködésével vajon kit díjaz az idén a nép? Vajon ki lesz a Szabadság-díj újabb kitüntetettje? Mondd, te kit választanál? Ott sorjáznak majd a mi médiánk bajnokai mind a színpadon, mint az eposzok elején a hősök. A seregszemlében. Láthatod hőseidet. Mondd, te kit választanál?
Három órakor vendég is lesz e versengésen. Egy titokzatos szellem. Egy tehetséges szörnyeteg. Mely még színeit is ügyesen változtatni tudja. Elébb éjfekete lesz, majd hófehér. Na, és aztán? Találd ki, ó szavazópolgár! Szépen kitapasztaljuk őkelmét, megvizslatjuk színét-fonákját, s amikor már tudjuk, ki fia-borja ez a szörnyeteg, elkergetjük. Hozunk magunkkal egy szál barkavesszőt. Vagy egy szál aranyvesszőt. Vagy egy fűzfavesszőt. Vagy egy szál hosszú szárú virágot. S vesszőinket magasra tartva futásra kényszerítjük a kártékony szellemet. S kedvesen kiáltunk. Hess innét, te csúnya szellem! Hess, hess! És a szellem megsemmisül.
Hat órakor átvonulunk a Dísz térre. Az örömünnep csúcspontján a várbéli önkormányzat rendezi megemlékezését. Köszöntőt mond dr. Nagy Gábor Tamás polgármester és Gáncs Péter evangélikus püspök, az ünnepség szónoka Jókai Anna író. Közreműködik Bánffy György színművész, Kovács P. József előadóművész, Amriskó Anett énekes, Herczku Ágnes énekes, Agócs Gergely népzenész és a Száztagú cigányzenekar.
Talpra, magyar! A Szövetség a Nemzetért Polgári Kör szeretettel várja tíz-húszezer barátját a budai királyi Várban. Talpra, magyar! A Szövetség a Nemzetért Polgári Kör szeretettel várja a bizonytalan szavazókat. Jöjjenek el, ismerkedjenek meg velünk. Aztán döntsenek, melyik listára szavaznak június 13-án. Talpra, magyar! A Szövetség a Nemzetért Polgári Kör szeretettel várja politikai ellenfeleit is.
Ha én zászló volnék, mindig csak lobognék. Ha én Lendvai Ildikó volnék, rövid időre ellátogatnék március idusán a budai királyi Várba. Politikai fejlődésemet talán segítené egy találkozás Magyarország szavazópolgáraival. Akik kedvesen fogadnák Lendvai Ildikót. Hisz ő is emberből van. És ő is kedvesen fogadott bennünket a maga rendezvényén. Hisz mi is emberből vagyunk. Talpra, magyar!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.