Tartsák pórázon gyűlöletüket a szocialisták

–
2004. 05. 04. 17:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szülőként, pedagógusként és állampolgárként írtam meg ezt a levelet, miután bennem is megütközést keltett az MSZP-ben egyre jobban eluralkodó werberizmus. Kérem Kósáné Kovács Magdát és Tóbiás Józsefet, gondolják meg, miféle indulatokat engedtek szabadjára elhíresült nyilatkozataikkal (a Vatikán le akarja nyúlni Európát; ne legyünk szemérmesek abban, hogyan jutassuk el az üzeneteket a polgárokhoz; ezen a meccsen fair play díjat nem osztanak; nem érdekelnek az etikai és a választási kódexek). Budapest XVI. kerületében nemrégen a Petőfi téren álló Fidesz-iroda falát festették be graffitivel, kertjébe pedig meggyújtott benzines palackot dobtak. Ha nem veszik észre időben, az irodával együtt több, az épülethez tartozó lakóház is megsérülhetett, akár emberéletben is kár eshetett volna. A rendőrség tudomásunk szerint nyomoz az ügyben.
A minap a kerületben a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola falára mázoltak vallássértő feliratot. A gyerekek megdöbbenten szembesültek a gyűlöletkampány néven elhíresült választási propaganda eredményével: otthon meg kellett nyugtatni őket, hogy „ezt buta emberek csinálták, titeket nem akartak bántani”.
Igaz ez? Valóban biztonságban vagyunk? Valóban nem akarják a gyerekeket bántani? Nyugodtan hazaküldhetjük egyedül az iskolából őket? Hiszen a Ron Werber indította, az európai parlamenti választás megnyeréséért folyó, háborúnak nevezett kampányban egy katolikus iskola tanulói is ellenségek lehetnek. Márpedig egy háborúban áldozatok is vannak. Ebben a háborúban azonban mindannyian vesztesek lehetünk. A szabadjára engedett indulatok bárki ellen fordíthatók. Tegnap a kulák és az értelmiségi volt az ellenség, ma a jobboldal és intézményei – de holnap ki lesz? A szomszéd Erzsike néni és Pista bácsi? Vagy a katolikus iskolába járó kis unokájuk? Esetleg a párt vallásos tagozata?
Tisztelettel kérem az MSZP-s vezetőket, tartsák pórázon a gyűlöletüket. A mi adófizetői pénzünkből ne félelmet adjanak nekünk, hanem biztonságos, élhető hazát. Ahogy óriásplakátjaikon ígérték a választások előtt: Közbiztonságot, jogbiztonságot, létbiztonságot.
Orbán Sándor pedagógus
Budapest

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.