Kedves László Boglár!

–
2004. 11. 23. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedves László Boglár!

Mi, erdélyiek a rendszerváltás után sokféle életpályát tudhatunk magunk mögött. Aggódva, de mindig szeretettel gondolunk egyik-másik ismerősünkre, osztálytársunkra, iskolatársunkra, ha híreket kapunk róla.
Itt, Nagyváradon is erős visszhangra talált a hír, hogy az új magyar kormánynak nagyváradi születésű és neveltetésű kormányszóvivője van.
Magas azon erdélyiek, nagyváradiak száma, akik 1990 után telepedtek ki Magyarországra, ott megélhetést teremtettek, családot alapítottak, megszerezték a magyar állampolgárságot, de román állampolgárságukról nem mondtak le. Fontosnak tartják az itthoniakkal való állandó kapcsolattartást, gyakran hazalátogatnak. Lehet, te is ebben a helyzetben vagy.
Sokan vannak olyanok, akik az itthon maradást választották, nem kívánnak kitelepülni Magyarországra. Ezek legnagyobb része biztosan élne a szülőföld elhagyása nélkül megszerezhető magyar állampolgárság lehetőségével.
Most, amikor az ország a december ötödikén megtartandó népszavazásra készül, nem mindegy, hogy mi, erdélyiek mit mondunk ebben a fontos kérdésben.
Volt iskolatársaidként azt kérjük tőled, támogasd a népszavazáson adandó IGEN választ és próbáld felhasználni lehetőségeidet, kapcsolataidat, jelenlegi tisztségedet latba vetni azért, hogy ne csak a Magyarországon lakó, de a Kárpát-medence más országaiban élő magyaroknak is adassék meg a magyar állampolgárság viselésének lehetősége.
Sok sikert kívánva további munkádhoz, a nagyváradi Ady Endre gimnáziumbeli osztálytársaid és iskolatársaid.

Nagyvárad, 2004. november 22.

dr. Asztalos Gabriella, Ábrám László, Bagoly Zoltán, Balla Péter, dr. Bálint Nagy Ildikó, Csuzi István, Drienyovszky Ferenc, dr. Farkas Antal, Fogarassy Éva, Gulácsi Zoltán, Horber Márta, István Zoltán, Jakó Emese, Kinde-Gálfy Gyöngyvér, Kristófi Kristóf, dr. Kristófi Zsófia, Kovács Csaba, Kovács Ferenc, Kovács Tibor, Kőrözsi Annamária, Lázár István, Makai Bölöni András, Nagy Jolán, Papp Zoltán, Papdán József, Perecsenyi Attila, Péli Árpád, dr. Rácz Gabriella, Sárközi Zoltán, Szabó Kinga, Szeghalmi Attila, Szilágyi Zsolt, Tache Krisztián, Orbán Mihály, Orbán Péter, Újvárosi Csilla, Újvárosi László, Vallner Judit, dr. Váradi András, Zatykó Gyula

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.