Hunvaldékkal a senki földjére

A korrupciót meghonosító szocialisták számoltatnák el fideszes követőiket?

2016. 07. 12. 9:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hunvald György, a hivatali visszaélésért jogerősen egy év szabadságvesztésre ítélt volt MSZP-s polgármester, aki az ügyészi perújítás nyomán jelenleg is büntetőeljárás hatálya alatt áll, másodszor próbálkozik a politikába való visszatéréssel. A VII. kerület két cikluson át megválasztott egykori vezetőjének első, 2014-es akciója meglehetősen rövidre, néhány naposra sikeredett, ugyanis a Kúria éppen ez idő tájt hirdette ki bűnösségét, s lépett életbe szintén kétéves eltiltása a közügyektől.

Az eltiltás idén július elsején lejárt, s mit ad isten, aznap már jött is a hír a jelenlegi helyzetükben egy új messiásra, a számukra minden bizonnyal kánaáni – horni – időszakra vágyó szocialisták erzsébetvárosi részlegéből: Hunvaldot újfent helyi elnöküknek választották. Egyhangúlag, ellenjelölt nélkül emelték maguk fölé azt az embert, aki sokadmagával a hazánk korrupciós rendszerét kiépítő, 2010 előtti Horn-, Medgyessy-, Gyurcsány- és Bajnai-korszak negatív alakja. A nemrég a párt országos elnökévé választott, eddigi büntetőperében a hivatali visszaélés vádja alól bizonyítottság hiányában felmentett Molnár Gyulával, a most újfent kommunikációs pozícióra szánt, több tíz milliós elszámolással adós Nyakó Istvánnal, a felfüggesztett börtönbüntetését győzelemként ünneplő Hagyó Miklóssal, a korrupciós pénzekkel jól bánó, de egy videofelvétellel lebuktatott Wieszt Jánossal, az afrikai kapcsolatokkal rendelkező, a százmilliókat jól elrejtő Simon Gáborral vagy éppen a hosszú börtönéveket magára vevő Zuschlag Jánossal együtt.

Többek között ők rakták le Magyarország „gránitszilárdságú” korrupciós alapjait. Ezeket a fideszes garnitúra ahelyett, hogy feltörte és porrá zúzta volna, inkább professzionális módon továbbfejlesztette. Elképzelhető, hogy a Habony-, a Rogán-, a Matolcsy-, a Mészáros-, a Tiborcz-féle vagy már a jó ég tudja miféle érdekkörök zsiványságait Molnár és Hunvald fogja leleplezni, miközben az MSZP a többi kis balliberális párttal versenyezve ígéri az igazibbnál is igazibb elszámoltatást? Néhány éve egy józsefvárosi szocialista jól megmagyarázta, hogy lám, szemenszedett hazugság volt az MSZP-s feketekasszaügy, mert azt a kasszát csupán azért nevezték feketének, mert olyanra volt festve. Szürreális válaszok egy szürreális világban.

Hunvald György tehát ismét politikus, és bár most akár száz napnál is tovább gondolhatja majd magát újra annak, azért ne féljünk, mert ő mégsem Napóleon. A francia császárt, aki milliókat küldött a halálba, ám akinek polgári törvénykönyve ma is mérvadó, egyre többen éltették az útján, amikor Elba szigetéről visszatért Párizsba. Napóleonnak még egy esélyt adott a nép, mielőtt Waterloonál elbukott, s végképp Szent Ilona szigetére száműzték. Nem tudott élni vele, de rá ma is kiemelkedő történelmi személyként emlékezünk. Ha csak részben igaz lett volna a Fidesz által nemcsak ígért, hanem jól fizetett kormánybiztosokkal „alá is támasztott” elszámoltatás, akkor Hunvaldék visszatérése szóba sem jöhetne. A bírósági bizonyítás nehézségein túl az lenne a minimum, hogy ezek az emberek a közélet közelébe sem kerülhetnének többé. Ezzel szemben blogján a bukását egykor jól megérdemlő polgármester a következőket állítja: egy politikus akkor rehabilitálódik, ha újraválasztják. Ugyanez igaz arra a politikusra is, akit erőszakkal elhurcoltak, börtönbe csuktak három évre, kivonva a forgalomból hét évre, és a végén sikerült „bepöttyözni” azzal, hogy egy lakáscserénél egy lakószobával nagyobb lakást utalt ki a leadott bérleményért cserébe, mint ami járt volna érte. Sok ember kérte Erzsébetvárosban, hogy foglalkozzam újra a politikával, és kezdjem újra. Amíg az erzsébetvárosiak bíznak bennem, addig csinálom – szól a hunvaldi szózat. A balliberális lapok már úgy mentegetik a volt polgármestert, hogy őt csupán „kisebb súlyú” ügyekért vonták felelősségre. Itt csap a részeg ember a kocsmaasztalra, és kiáltja el magát: ácsi! Egy polgármesternek példát kellene mutatnia, tiszteletet és megbecsülést kivívnia. Vagy nem?

Gyenes Leventét, Gyömrő nemrég távozott független polgármesterét felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a kecskeméti számlagyárperben. Lemondott, mielőtt eltávolították volna, és közölte: az önkormányzat ügyeit szépen vitte, s mivel a hatályos törvények szerint megteheti, újra indul, és reméli, viszi is tovább, ahogy például az ugyancsak jogerősen elítélt kollégája tette ezt Kislétán.

Ha az MSZP maradék tagsága azt gondolja, hogy – egy újabb nosztalgiahullámra kapaszkodva – majd jól visszaválasztatja az elvtársakat a Fideszből egyszer csak kiábránduló Magyarországgal, és minden úgy mehet tovább, mint korábban, vagy mint most, csak pepitában, akkor hatalmasat tévednek. Hunvaldékkal örökre a senki földjére jutnak, és jó szívvel senki nem fog emlékezni rájuk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.