Fricz Tamás: Viszonválasz helyett

A túltengő gyűlölet kialakulásában a bal- és a liberális tábornak ezerszeresen nagyobb a felelőssége.

2020. 08. 09. 14:01
null
Fotó: BachPekaryMate
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nick Thorpe korábbi blogbejegyzésemre adott korrekt hangvételű vitairatát tudomásul veszem, s tiszteletben tartva véleményét, valójában nincs is különösebb megjegyzésem. Inkább ehelyütt a közös nevezőinkre helyezném a hangsúlyt: egyfelől arra, hogy mindketten mélyen szeretjük ezt az országot, és valóban ebben az országban túlteng a gyűlölet, sokkal több higgadt vitára lenne szükségünk.

Fricz Tamás írása, amelyre Nick Thorpe reagált:

Miről beszél Nick Thorpe, a BBC „objektív” és „független” tudósítója? Fricz így kezdi írását: „Az Index válsága kapcsán számomra elképesztő írást tett közzé a magyar média- és politikai viszonyokról a BBC magyarországi tudósítója. Az írás minden, csak nem objektív, semleges és tárgyilagos. Ez lett a BBC-ből?”

Nich Thorpe válaszát itt olvashatják: Nick Thorpe: Elnézést kérek, ha félreérthetően fogalmaztam.

Csak azt tenném hozzá, hogy a túltengő gyűlölet kialakulásában a bal- és a liberális tábornak ezerszeresen nagyobb, alapvető felelőssége állapítható meg, szemben a nemzeti, konzervatív táborral. (Ha ezt másképp látja Thorpe, tudomásul veszem.)

Emellett én is úgy látom, hogy szomorú napja lenne a magyar demokráciának (merthogy valóban demokrácia!), ha az ellenzéki pártok bojkottálnák a parlament munkáját és a parlamenti választásokat. Ne éljük ezt meg, mert az ellenzék ilyen brutális lépése valóban nehézzé tenné a magyar demokrácia mindennapjait.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.