időjárás 4°C Ignác 2023. február 1.
logo

Kiállhatunk az ép észért

Megyeri Dávid
2021.07.22. 06:00
Kiállhatunk az ép észért

Ismét meglepetést okozott Orbán Viktor azzal, hogy népszavazást kezdeményezett a gyermekvédelmi törvényről. Pedig logikus a lépés, hisz Brüsszel olyan hihetetlen hisztériával reagált a kizárólag a gyermekek, fiatalkorúak védelmét, egészséges lelki és szellemi fejlődését biztosító jogszabályra, ami még azokat is megdöbbentette, akikben még maradt némi illúzió az Európai Unió, illetve a mögötte álló, Európa-ellenes erők valódi szándékait illetően.

A törvény támadói azt a taktikát választották, hogy rengeteg dezinformációval, rosszindulatú félretájékoztatással már azelőtt tévképzeteket keltenek a hazai és nyugati közvéleményben, mielőtt az emberek egzakt képet alkothatnának a törvény valódi rendelkezéseiről. Tapasztalható: már az is a kiközösítést, üldöztetést kockáztatja, aki tárgyszerű ismereteket akar szerezni a jogszabályról. A gyűlöletkeltésben utazó globálbaloldal számára létkérdés, hogy a polgárok ne tudják, mi van a törvényben, mivel ha bárki normális gondolkodású halandót megkérdeznek, mehessenek-e téríteni az LMBT és valahány betű a naptárban szervezetek az óvodákba, iskolákba, mindenki már a kérdésfelvetést is felháborítónak tartja. Erre a felvilágosító, tisztázó munkára is jó lehet a népszavazás, hisz a baloldali fake média és fake politikusok egy részleteket is feltáró népszavazási kampány egész időtartamára képtelenek lesznek a ködösítést fenntartani a homoszexuálisok jogainak csorbításáról meg a sokbetűs személyek háttérbe szorításáról.

Lehet tudni, hogy amint az emberek a sok süket, falmelléki szövegelés után olyan kérdéseket kapnak, amelyek alapján feketén-fehéren dönteniük kell, akarják-e, hogy a kisgyerekeknek, óvodásoknak nemátalakító kezeléseket népszerűsítsenek a nevelés részeként, nem haboznak majd a megfelelő választ megadni. Ugyanígy nem kérdés:

az ép erkölcsi érzékű választók elutasítják azt a borzalmat is, hogy ezekről a beteglelkű dolgokról bemutató foglalkozást tarthassanak a köznevelési intézményekben, netán az apróságok maguk dönthessenek a nemátalakító kezelésekről.

Nem is kell mind az öt kérdést sorra venni, mert nyilvánvaló: a magyar nemzet normális gondolkodású nagy többségének helyén lesz a szíve és az esze. Éppen emiatt félnek veszettül a világos kérdésektől és válaszoktól a radikális baloldali infantilizmus élharcosai.

Ahogy József Attila írta: a törvény a tiszta beszéd. És ez most olyan tiszta beszéd, népítélet lesz, amilyen a 2016-os népszavazás is volt az illegális migráció és a kötelező betelepítés elutasításáról.

Eközben faramuci helyzetbe navigálta magát a baloldali miniszterelnök-jelölt-jelölt főpolgármester.

Ahogy a kormányfő bejelentette népszavazási kezdeményezését, a nagy igyekezettől majd kezét-lábát törve szintén leírta Facebook nevű tacepaójára, hogy – ő is, ő is! – országos népszavazást kezdeményez három egetverően halaszthatatlan kérdésben.

A stílus maga az ember, és nem kivétel ezalól Karácsony sem. Annyira fontos volt neki, nehogy lemaradjon Orbán mögött, hogy még csak pontos kérdései sincsenek a három témájában.

Ízelítőül: ugyan miként mozgathat meg országosan tömegeket az a kérdés, legyen-e diákváros a kínai egyetem helyett, amikor mindenki tudja: a kormány mindkettőt meg szeretné építeni? Nem fél attól, hogy nem lesz képes kétszázezer aláírást összekaparni még a referendum kiírására sem? Baljós előjel lehet, hogy a gyermekvédelmi népszavazással kapcsolatban ahány baloldali párt, annyiféle ingerülten ellenséges reakció. Úgy tűnik, csak a rombolásban egységesek, a módozataiban már korántsem. És így az ép ész melletti kormányzati referendum a baloldal igazi arcáról és alantas szándékairól is fog szólni.

(A borítókép illusztráció. Fotó: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.