idezojelek

Hamis próféta

Márki-Zay minden nyilatkozatából árad a felsőbbrendűségi tudat és az emberek iránti érzéketlenség.

Cikk kép: undefined

„Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik juhok ruhájában jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok! Gyümölcseikről ismeritek meg őket.” (Mt. 7.15–16.)

Advent negyedik vasárnapján körbeért a láng, és keresztényként tudjuk, hogy múlik a sötétség, közel van már az ünnep, Krisztus születése. A mindent és mindenkit megvilágosító fényre igen nagy szükség is van olyan korban, amikor a sötétség erői mindent elkövetnek az emberek elbizonytalanításáért, a természetes kötődések szétzilálásáért, a valóság elferdítéséért. Magyarországon ezt a globalista „világmegváltó” kísérletet menedzseli az a baloldali koalíció, amelynek ügyeletes messiása bő két hónapja kezdett ámokfutásba. Márki-Zay Péter magát kereszténynek és konzervatívnak nevezi, de a nyilvános szerepléseivel világosan elénk tárta azokat a „gyümölcsöket”, amelyek alapján felismerjük, hogy ki ő valójában ott belül és mit képvisel.

Minden nyilatkozatából, beszédéből árad az elitista felsőbbrendűségi tudat, az emberek iránti érzéketlenség és a pénz mindenhatóságába vetett hit. A baloldali miniszterelnök-jelölt szemében néphülyítés a rezsicsökkentés, mert a piaci szabályoknak ugye korlátlanul érvényesülniük kell. Az emberek nem számítanak, csak egyetlen szempont fontos, a nagyvállalatok profitja. Azért van még egy lényeges tényező is, amiről persze mélyen hallgatott, ez pedig a saját haszna. Márki-Zay Péter az önéletrajzából is „kifelejtette” azt az apróságot, hogy éveken át egy brüsszeli energetikai lobbiszervezetnek dolgozott, tehát a rezsicsökkentésben ellenérdekelt csapattól kapta a fizetését. A kufárkodás és a társadalom tagjai iránti szolidaritás hiánya teljesen ellentétes a keresztényi tanítással. Itt már a baloldal főnöke, Gyurcsány Ferenc sem segíthet, pedig ő egykor bérmálkozott is, amikor csak ideje engedte.

A magyar emberek folyamatos sértegetése – hol tudatlannak nevezve, hol sötétben tartott, trágyával etetett gombákhoz hasonlítva őket – szintén távol áll a keresztény-konzervatív-nemzeti attitűdtől, de a miniszterelnök-jelölt a klasszikus baloldaliságtól is fényévekre van. Erre talán a legékesebb bizonyíték az, ahogyan a nyugdíjasokról vélekedik. Márki-Zay szerint ugyanis böszmeség – azért tanult valamit a főnökétől is –, hogy a kormány visszaépíti a 13. havi nyugdíjat. Konkrétan így fogalmazott: – Amikor a munkahelyek elvesznek, akkor a nyugdíjasoknak adok pluszjuttatást? Ez körülbelül akkora böszmeség volt, mint ötezres stadiont építeni Felcsúton… A hódmezővásárhelyi polgármester igazi bravúrt hajtott végre, amikor sikerült egyszerre két társadalmi csoportba belerúgnia: a nyugdíjasokba és a stadionozással a futballrajongókba is.

A báránybőr alatt lévő igazi lelkület a pőre valóságában akkor is napvilágot látott, amikor Kálmán Olgának megnyílt egy interjúkötetben. Márki-Zay Péter itt az egekig magasztalta Bajnai Gordon volt miniszterelnököt, amiért annyira zseniálisan kezelte a baloldal által előidézett válságot, hogy még a 13. havi nyugdíjat is megszüntette. Közgazdászként ezt a lépést, a többi megszorító intézkedéssel együtt, teljesen helyénvalónak nevezte az a politikus, aki jövő tavasszal szeretne beülni a miniszterelnöki bársonyszékbe. Az embereket sokáig nem lehet félrevezetni, ezért kifejezetten hasznos volt az előválasztás, mert az ott nyertes Márki-Zay kénytelen volt kijönni a napfényre, és villámgyorsan olvasztja a népszerűségét. Kiderült, hogy a fa és a gyümölcse is rossz, a baloldal prófétája hamis.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Havran Zoltán)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.